Genel Bilgiler
11.07.2011 tarihinde ilan edilen tabiat parkının % 21.15 sürdürülebilir kullanım bölgesi geriye kalan % 78.85’lik kısmı kontrollü kullanım bölgesi olarak ayrılmıştır. Şehir merkezinden halk otobüsleriyle ulaşımı sağlanan tabiat parkında Marmara iklimi hakimdir. Vali konağının yanında bulunan büfe ve kır lokantasının etkisiyle ziyaretçiler tarafından tabiat parkının en yoğun kullanılan bölgesidir.
Flora Bilgileri
Alanın büyük bir kısmında 80-100 yaşlarında Karaçam (pinus nigra) ağaçları bulunmaktadır. Eğimin çok yüksek olduğu yerlerde gelen karaçam gençliği ile birlikte Pinar (cistus sp) toprağı kaplamışlardır. Alan içinde piknik yapılan yerler ise Karaçam örtüsünün alt tabakasını oluşturur ve buralar açıklıktır.
Fauna Bilgileri
Kirpi, Yaygın tosbağa, Ağaç kurbağası, Serçe vb. türler için ekolojik yaşam alanı sağlamaktadır.
Kaynak Değerler
Karaçam meşceresinden oluşan yoğun orman dokusu ve Kütahya şehrinin kuş bakışı seyrine imkan veren manzarası iyi, aynı zamanda reaksiyonel kullanımlara uygun olan tabiat parkı ziyaretçi talep çeşitliliği açısından önemli bir alandır.
Kültürel Değerler
Herhangi bir sit alanı ve askeri alan tabiat parkı içerisinde bulunmamaktadır.
Rekreasyon İmkanları
Günü birlik kullanımlar için piknik faaliyetleri yapılmakta olup, tabiat yürüyüşü ve kamp yapma olanakları sağlamaktadır.