Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Bireysel Hatıra Ormanı

Nasıl Bireysel Hatıra Ormanı Oluşturabilirim?

Bireysel Hatıra Ormanı
BÜNYAMİN ŞAHİN

BÜNYAMİN ŞAHİN 4 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Ülkemizde Bireysel Hatıra Ormanı Oluşturmak İçin Ne yapmalı?

OGEM-VAK aracılığı ile tüm vatandaşlarımız, doğaseverler 2.000 fidan bağışı yaparak bireysel hatıra ormanı oluşturabiliyorlar.

TEMA vakfı aracılığı ile ise 3.000-4.999 veya 5.000-9.999 adet fidan bağışı yapmak suretiyle kurumsal hatıra ormanı, 2.000 fidan bağışı yaparak ise bireysel hatıra ormanı oluşturabiliyorlar.

Geleceğe Nefes

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bir vakfı olan OGEM-VAK (Ormancılığı Geliştirme ve Orman Yangınları İle Mücadele Hizmetlerini Destekleme Vakfı) 'ın web sitesindeki "bireysel orman" sayfasında yer alan bilgilere göre; dileyen herkes fidan birim bedeli 10TL'den olmak üzere asgari 2.000 adet fidan bağışlamak suretiyle bireysel hatıra ormanına sahip olabiliyor. Fidan dikimleri sonrası dikim alanına kurum isminin ve logosunun bulunduğu bir tabela dikiliyor.

Web sayfasında, en çok bağış yapanların bir listesi yer aldığı gibi ister 1 adet ister 1000 adet en son bağışta bulunanların bir listesi de yer almaktadır. Bağışta bulunan vatandaşlar ise dilediği zaman bağışlarını sorgulayıp, fidan bağış sertifikalarını alabiliyorlar.

2.000 adet fidan bağışlayacak durumu olmayanlar için ise tabiki çözüm var. 1 adet veya 10 adet, kaç adet olursa olsun fidan bağışlayanların bağışları bir havuzda toplanıyor ve bakanlığın ağaçlandırma programı içerisinde dikim yapılıyor.

İyi ki Var; TEMA

TEMA vakfının sitesinde ise fidan bağışlama biraz daha fazla detaylı yer alıyor. Web sitesinde yer alan bilgilere göre;

  TEMA Vakfı olarak Hatıra Ormanı çalışmalarımızı, Orman Genel Müdürlüğü'nün o yıl için ağaçlandırma programına aldığı sahalarda yürütüyoruz.

Kurumunuz adına Hatıra Ormanı oluşturulabilmesi için, sahaya en az 10.000 adet fidan bağışı yapılması gerekmektedir. Fidan dikimlerinin ardından sahaya kurumunuzun isminin ve logosunun bulunduğu bir tabela dikmekteyiz.

Eğer 'TEMA Vakfı Umut Ormanları' için fidan bağışlamak isterseniz;

3.000 - 4.999 adete kadar olan fidan bağışlarınızda kurumunuza özel hazırlanan Bağış Belgesi, 5.000 - 9.999 adete kadar olan fidan bağışlarınızda kurumunuza özel hazırlanan Ağaç Plaket takdim etmekteyiz. Hatıra Ormanı ve Umut Ormanı çalışmalarımızda fidan birim bedeli 10 TL'dir.

Dilerseniz sevdikleriniz adına da Bireysel Hatıra Ormanı oluşturulabilirsiniz. Bireysel Hatıra Ormanı oluşturulabilmesi için ise sahaya en az 2.000 adet fidan bağışı yapılması gerekmektedir. Fidan dikimlerinin ardından sahaya sevdiklerinizin isminin bulunduğu bir tabela dikmekteyiz. Bireysel Hatıra Ormanı çalışmalarımızda da fidan birim bedeli 10 TL'dir.

    ifadeleri yer almaktadır.

 Orman Hayattır (By: anonim)

Bireysel Hatıra Ormanı

destekleyici kaynaklar
ogem-vak, tema

Bireysel Hatıra Ormanı
Tarih 2020-11-03 15:50:49

bireysel hatıra ormanıogem-vaktema
Yorumlar
Yorum Yok
Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 5 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 6 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 6 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 7 ay önce