Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Doğa Sporları

Son Zamanlarda Oldukça Yaygın Olan Doğa Sporları

Doğa Sporları
İlke KARATAŞ

İlke KARATAŞ 3 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Herkesin yapmak istediği, pek çoğunun da yaptığı, yapmakta olduğu onlarca doğa sporu bulunuyor. Bu yazımızda en çok tercih edilen, en çok ilgi gören doğa sporlarından bahsedeceğiz.

  • Hiking

En çok bilinen, tercih edilen doğa sporlarından biri olan hiking; kolay yapılabilir olmasının yanı sıra fazla adrenalinli olmadığı için herkesin yapabileceği rahat bir spordur. 

Genellikle önceden hazırlanmış rotalar üzerinde bir rehber yardımıyla yapılan, günübirlik şekilde düzenlenen, yanınıza yolculuk boyunca ihtiyacınız olacak ekipman, malzemeleri alarak belirli bir arazi, patikadan geçerek yapılan doğa yürüyüşüdür. Buradaki esas amaç, şehir hayatınan biraz da olsun uzaklaşıp kısa bir süreliğine kafa dağıtıp bir yandan da spor yapmaktır. 

Doğa Sporları

  • Yamaç Paraşütü

Adrenalin sevenlerinin sıklıkça yaptığı yamaç paraşütü; Açık, sakin havalarda yapılması tercih edilen, herhangi özel bir pist, hava aracı gerektirmeden, rüzgâr gücüyle yapılan hava sporudur. Gerekli ekipmanlar hazırlandıktan sonra profesyonel eğitmenler eşliğinde yüksek bir yamaçtan, tepeden hız alarak atlanır. Ardından özel tasarlanmış paraşüte giren rüzgar sayesinde süzülmeye başlanır. 

Doğa Sporları

  • Dalış

En çok tercih edilen su sporlarının başında gelen dalışın iki çeşidi vardır. Serbest dalış, tüplü dalış.

Serbest dalış; normal yüzmenin yanı sıra nefesinizi tutup, derinlere dalıp, dipten yüzmektir. Denizin güzelliklerini, canlı popülasyonunu görmek isteyenler için güzel bir deneyim yaşatmaktadır. 

Tüplü dalış; serbest dalışa göre daha derinlere bir oksijen tüpü yardımıyla dalıp, uzun süreli seyir yapma şansı tanır. 

Doğa Sporları

  • Sörf

Son yıllarda genç kesim tarafından bolca ilgi gören sörf; açık denizde yüksek dalgalar ve şiddetli rüzgâr sayesinde yapılır. En yaygın olanı dalga sörfüdür. Ama rüzgâr sörfü de oldukça popülerdir. 

Doğa Sporları

  • Tırmanış / Dağcılık 

Dağcılık denilince akla bir tepeye tırmanmak geliyor. Aslında dağcılık sanıldığı kadar sıkıcı ve basit değil. Çıkılan dağlardan, tepelerden gözüken manzaralar paha biçilemez. Dağcılık, tımanış yapmak için profesyonel bir eğitim almak şart. Çoğu zaman bir grup, takım halinde yapıldığı için herkesin bir görevi bulunuyor. Bir rehber yardımıyla gerçekleştirilmektedir. Bu sporun öğrettiği en önemli şeylerden biri de takım halinde çalışmak.

Doğa Sporları

  • Rafting

Ailecek ya da arkadaş grubuyla yapılabilecek eğlenceli ve adrenalin dolu bir su sporudur. Ülkemizde artık sıkça görülen rafting, en az 3 kişilik gruplar halinde özel parkurlarda yapılır. Genellikle her botta bir rehber bulunur. Suya bata çıka bitişe ulaşmaya çalışılır. 

Doğa Sporları

  • Kayak

Ülkemiz'de oldukça yaygın olan kayak; özel karlı pistlerde belirli ekipmanlar kullanılarak yapılır. Zorluk derecesine göre farklı farklı pistler bulunuyor. Kayak yapmak isteyen herkesin ayakkabı bağlamayı, batonu tutmayı ve karda yürümeyi öğrenmesi gerekmektedir. 

Ülkemiz'de en yaygın olan kayak merkezleri; Uludağ Kayak Merkezi, Kartepe Kayak Merkezi, Erciyes Kayak Merkezi.

Doğa Sporları

  • Snowboard

Kayak benzeri bir spor olan snowboard; tek bir tahta üzerinde kenidinize yön vererek karda kaymayı sağlar. 

Doğa Sporları

  • Jeep Safari 

Doğayı keşfetmenin diğer bir yolu jeep safaride amaç; macera dolu yolarda, normal araçların çıkamadığı arazilere özel 4x4 araçlarla çıkılıp, beşeri yapıların olmadığı yerleri keşfetmektir. 

Doğa Sporları

Doğa Sporları
Tarih 2021-07-28 19:01:00

Önceki Yazısı İstanbul Kamp Alanları Sonraki Yazısı Kış Kampı
Doğa SporlarıHikingYamaç paraşütüDalışSerbest dalışTüplü dalışSörfTırmanışDağcılıkRaftingKayakSnowboardJeep SafariDoğaSporSuDağ2021
Yorumlar
Yorum Yok

Doğadakiler

Yazmış olduğunuz görüşleriniz, editörlerimiz tarafından incelendikten sonra en kısa sürede yayına alınacaktır.

Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 5 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 6 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 6 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 7 ay önce