Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Doğada İlk Yardım

Doğada İlk Yardım

Doğada İlk Yardım
Murat ERDOĞAN

Murat ERDOĞAN 3 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Kış kampını sevmeyenlerin heyecanını şimdiden hissetmeye başladık. Covid-19 yüzünden evlerde sıkışıp kalınca da kendimizi hemen doğaya atma sabırsızlığı içerisinde buluyoruz. Ama kampa çıkmadan önce yapmamız gereken bir hazırlık var. Covid-19’dan kaçarken, başka risklerle karşı karşıyayız ve önce kendimizi sonra da birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımızı korumak için doğada kullanabileceğimiz basit ve ağır olmayan bir ilkyardım çantası hazırlıyoruz.

Batikon: Kanamalı yaralanmalarda, yara bölgesinin dezenfekte etmek için kullanılan bir solüsyon.

Alüminyum Battaniye: Ani vücut sıcaklığı değişimlerinde, sıcaklığı dengelemek için yanınızda olması gereken bir ekipman. Özellikle dere/ırmak vb. sulak alan geçişi gibi bir rotanızda ihtiyacınız olabilir. Su alanına düşmeniz tüm vücudunuzun ıslanması ve ıslak kıyafetler ile ani vücut sıcaklığı kaybına neden olabilir.

Flaster: Sakatlanma ve yaralanma bölgelerinde kullanılan, medikal ekipmanları sabitlemenize yarayan bir bant çeşididir. Enine ve boyuna kolayca yırtılması kullanım açısından büyük kolaylık sağlayacaktır. En basitinden bir örnek kullanım alanı; ayakkabı vurmasında bile önemli bir çözüm olacaktır.

Amonyak: Özellikle arı sokması, sinek ısırması, böceklerle temas gibi anlarda deri üstünde oluşabilecek alerjik reaksiyonları önlemek amacı kullanılır. Ancak dikkat edilmesi gerekir, yüksek oranda deriye yedirilmemesi gerekir.

Kişisel İlaçlar: Sürekli kullandığınız ilaçlarınız yanınızda olmalıdır. Ancak kullandığınız ilaçları başkalarıyla asla paylaşmayın. Ve başkasının size verdiği ilaçları kullanmayın. Unutmayın, o kişiye özel bir ilaç ve kullanım durumda kişi de nasıl bir reaksiyon yapacaktır bilinmesi mümkün değil

Elastik Bandaj ve Üçgen Bandaj: Sakatlanmalarda ve ilk yardım müdahalelerinde bölgeyi sabitlemek, kapatmak amacı ihtiyacınız olacaktır.

Gazlı Bez: Sakatlanma ve yaralanma bölgesini temizlemek, kapatmak ve batikon gibi tıbbi malzemelerin sürülmesi için kullanılır. Özellikle açık yaralara steril olmayan hiçbir materyal ile müdahale etmeyin. Bölgenin enfeksiyon kapmasına ve daha kötü sonuçlara neden olabilir.

Cat Turnike: Büyük bir yaralanmada kanın durdurulması için gerekli olacaktır. Turnike uygulanması doğru şekilde yapılması oldukça önemlidir. Bunun için ve tüm ilkyardım müdahaleleri için eğitim almanızı tavsiye ederiz.

Suni Gözyaşı Damlası: Bazı durumlarda gözlerde kuruluk oluşabilir ve uzun bir süre gözdeki kuruluk korneanıza zarar verebilir. Bu durumda suni gözyaşı damlası önemli bir tıbbi malzeme olmaktadır. Ama kampa çıkmadan öncesinde doktorunuza danışınız ve önerdiği bir ilacı alın.

İlk yardım çantanızda olması gereken diğer malzemeler

  • İlk yardım kitapçığı
  • Maske
  • Yara bandı
  • El feneri
  • Eldiven
  • Cımbız
  • Makas
  • Düdük
  • Ateş ölçer

İlk yardım oldukça önemli ve kritik bir konudur ve özellikle kamp sırasında, şehirden uzaklaştıkça ve yardımların ulaşmasının süresi arttıkça daha da önemli bir konu olmaya başlıyor. Her doğaseverin bilmesi ve eğitim almasını şiddetle önermekteyiz.

Ve unutmayın bu liste doğa için asgari bir çantadır. Çantanızı kendiniz de geliştirebilir, malzeme sayısını arttırabilirsiniz. Ama eklediğiniz yeni içeriklerin oluşturacağı ağırlıklara da dikkat ediniz.

Doğada İlk Yardım
Tarih 2021-04-17 23:33:00

ilkyardımdoğakampbatikontermal battaniyeuzay battaniyemakasamonyakilk yardımilk yardım eğitimidüdükturnikegazlı bezflaster
Yorumlar
Yorum Yok
Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 4 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 4 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 4 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 5 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 5 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 6 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 6 ay önce