Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Gözlük Üstü Gözlük (OTG, Over The Glasses) Kayak Gözlüğü

Numaralı Gözlük Üzerine Takılabilen Kayak Gözlüğü

Gözlük Üstü Gözlük (OTG, Over The Glasses) Kayak Gözlüğü
BÜNYAMİN ŞAHİN

BÜNYAMİN ŞAHİN 4 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Gözlük Üstü Gözlük (OTG, Over The Glasses) Kayak Gözlüğü

OTG, "Gözlük üzerine Gözlük" ifadesinin kısaltılmışıdır. Yani uzun ve yaygın kullanım alanına istinaden anlatımla, OTG Kayak Gözlüğü, "Numaralı Gözlük Üzerine Takılabilen Kayak Gözlüğü" dür. Bu tip gözlükler, kışın kayak, snowboard, kar aracı ve hatta ATV sürme gibi çok çeşitli kar sporlarında kullanılır. Kontak lens takamayan veya reçeteli camlı bir kar gözlüğünü fazla bulan veya maliyetine katlanmak istemeyenler için mükemmel bir çözümdür.

  Benim gibi numaralı gözlük kullanan insanlar genellikle şu soruyu sorar: Gözlüklerimle kayak yapmaya gidebilir miyim?

Cevap şu: Kesinlikle evet, numaralı gözlüğünüzün üzerine takabileceğiniz, kafanıza tam oturan ve sizi hiç rahatsız etmeyecek bir kayak gözlüğü ile bunu yapabilirsiniz. Bu yazıda OTG gözlüklerin özellikleri ve seçerken karar verme sürecinde onlar hakkında bilinmesi gerekenlerin anlaşılması için yazılmıştır. 

Dikkate Alınması Gereken Noktalar ve Fiyatlandırma

OTG kayak gözlüğü söz konusu olduğunda, pahalı olanları daha ucuzlarından ayıran çok sayıda faktör vardır.

Yeni başlayan biriyseniz veya kar sporlarıyla yeni tanışıyorsanız, "Burada bahsedilen özelliklerin tamamına ihtiyacım olacak mı?" derseniz, cevap kesinlikle hayır, hepsine ihtiyacınız olmayacak. Çünkü bazıları profesesyonellerin veya üst seviye sporcuların ihtiyaç duyduğu şeylerdir.

Ancak, kayak veya snowboard yapmaya daha fazla zaman ayırmayı planlıyorsanız, OTG gözlüğünüzün bunlara sahip olması güzel ve kesinlikle dikkate alınması gereken bir şeydir.

Havalandırma

Havalandırma girişleri herhangi bir kayak gözlüğü için gerçekten lüks bir özellik olmasa da, bu delikler gözlüğün iç kısmına soğuk havanın girmesini sağlayarak camdaki buğulanmayı önler. Birde altlarına numaralı bir gözlük takıyorsanız, gözlüklerinizdeki lenslerin soğuk kalmasına yardımcı olacağı için bu son derece önemlidir.

 Kayak gözlükleri ön tarafındaki deliklerden dışarıdaki soğuk havayı içeri alır ve üstteki süngerli dolgu malzemesinin gözenekleri arasından sıcak havayı dışarı atarak buğulanmayı önler.

Gözlük Üstü Gözlük (OTG, Over The Glasses) Kayak Gözlüğü

Hatta bazı OTG kayak gözlüklerinde güçlü bir sirkülasyon sağlamak için havalandırma sistemlerinin bir parçası olarak pille çalışan bir fan ile birlikte gelir.

Çift Camlı Gözlükler

Çift camlı gözlükler (çift camlı pencereler gibi) lensleri arasında bir hava tabakası barındırır. Bu hava katmanı, gözlüğün içindeki ısının olabildiğince dışarıya yakın bir seviyede tutulmasına yardımcı olarak nem, buğu oluşumunu önler.

Basınç Regülatörleri

Çift camlı gözlükler ayrıca hava basıncını düzenleyen bir mekanizmaya da sahip olabilir. Siz dağa çıkarken ve inerken basınç değişiklikleri meydana gelir. Bu basınç değişiklikleri, lensler arasındaki havanın genleşmesine ve büzülmesine neden olarak bazen kullanıcının görüşünde hafif bir bozulmaya neden olabilir. Mevcut valfler, havanın içeri ve dışarı sirkülasyonunu sağlayarak görüşte oluşabilecek bozulmayı azaltır.

Konfor ve Dolgu

OTG kayak gözlüklerinin ne kadar rahat olduğu genellikle çerçeve iç dolgu malzemesinin kalitesine ve kullanıcının şakaklarına nasıl oturduğuyla doğru orantılıdır.

 Gözlüğün iç tarafındaki dolgunun malzeme kalitesi, bir kullanıcının gözlükleri uzun süre taktığında nasıl hissettiğini dolaysıyla yaptığı kayak sporunu etkileyebilir.

Gözlük Üstü Gözlük (OTG, Over The Glasses) Kayak Gözlüğü

Bahsedilen bu olgu açıkça subjektif, öznel bir şeydir, kişinin nasıl hissetiği ile ilgilidir. Birlikte kullandığınız diğer donanımlarınızın da nasıl hissettiğinize etkisi olacaktır. Örneğin, bir kar maskesi takıyorsanız, yüzünüzdeki gözlüklerin hissi daha az fark edilir olacaktır.

Yüzünüzde hissettiklerinizin yanı sıra nem emici köpükle donatılmış bazı daha pahalı gözlükler de mevcuttur. Bu, maske takarken fark etmeyebileceğiniz başka bir şeydir.

Görünürlük

Görünürlük, dışarıya doğru baktığınızda gözlüklerin ne kadarını gördüğünüzü ifade eder. Yüksek kaliteli gözlükler genellikle görüş alanınıza hiç müdahale etmezken, daha ucuz modellerde gözlükleri kısmen de olsa görebilirsiniz. Bir başka anlatımla yüzünüze oturan kayak gözlüğünün kısımlarını ne kadar az görürseniz, (hatta hiç görmezseniz) o kadar iyidir. Tehlikeli araziye dikkat etmeye çalışırken, çevresel görüşünüze ne kadar az müdahale olursa o kadar iyidir.

Dalga Boyu Filtreleme

Dalga boyu filtreleme, belki de daha gelişmiş gözlüklerin en heyecan verici özelliğidir. ChromoPop veya Prizm gibi teknolojilerle tasarlanan lensler, özellikle yoğun güneş ve yüksek parlama olan günlerde, gözün ayırt etmekte zorlandığı dalga boyu türlerini filtreleyerek (belirli dalga boyu renklerinin geçtiği yerlerde) daha net görmenize olanak sağlar. Temiz ve net bir görüş ile her şeyin soluk görünmesi arasındaki fark olabilir.

Işık İletimi ve Lens Değiştirme

Farklı lenslerin farklı seviyelerde VLT (Visible Light Transmission, görünür ışık iletimi) vardır. Dışarısı çok parlak olduğunda, gece vakti veya ortasında bir yerde vb her iş için farklı lensler vardır.

Ortam ne kadar koyu, az ışıklı olursa, o kadar çok VLT talep edilir. Geceleri kayak yapmak için tasarlanan lensler kullanılırken ortam neredeyse nettir çünkü mümkün olan en fazla ışık içeri alınmak istenir. Aşırı güneşli günlerde ise daha koyu veya hatta siyah lensler mevcuttur.

Üst düzey kayak gözlüklerinin çoğu, yüksek VLT'li ve düşük VLT özellikli değiştirilebilir lenslere sahiptir.

Küresel ve Silindirik Lens Tasarımı

Küresel Lensler, genellikle daha yüksek fiyatlarda bulabileceğiniz camlardır. İsimlerini, parlamayı azaltmak ve çevresel görüşü geliştirmek için tasarlanmış dikey ve yatay eğrileri nedeniyle alırlar. Tasarımları insan gözünün şeklini taklit eder ve bu da daha az bozulmaya neden olur.

Bununla birlikte, silindirik lensler, küresel lenslere nispeten bir baloncuğa daha az benzer. Her iki eksende de kavisli olması yerine, sadece yatay olarak kavislidirler. Sonuç olarak, çoğu kişi bu tür lenslerle gözlük takarken daha fazla parlama ve bozulma fark edecektir.

Başınız ve Gözlük Boyutunuz

OTG kayak gözlükleri, Herhangi bir numaralı gözlük üzerine takılmak üzere tasarlandığından, sizin gözlüklerinizin üzerine tam oturacak, uyacak anlamına gelmez. Gözlükler ve kafalar farklı şekil ve boyutlarda olabilir. Çoğu OTG gözlük "en jenerik gözlük boyutuna" uyacak şekilde tasarlandığından, onları deneyene kadar kesinlikle uygun olup olmadıklarını bilemezsiniz. DENEYİN.

destekleyici kaynaklar

ski trip guide

Gözlük Üstü Gözlük (OTG, Over The Glasses) Kayak Gözlüğü
Tarih 2021-01-11 09:20:00

OTGOTG Kayak GözlüğüGözlük Üzeri GözlükGözlük üstüne kayak gözlüğü
Yorumlar

Doğadakiler

Bünyamin Şahin
Kişisel olarak memnuniyetle kullandığım OTG kayak gözlüğudür. Hem yeni başlayan hemde orta seviye sporcular için yeterlidir.

- Cebe İnfinity Gözlük Üstü Takılabilen Kayak Snowboard Gözlük Otg
Beğen · Cevapla · 4 yıl önce

Doğadakiler

Yazmış olduğunuz görüşleriniz, editörlerimiz tarafından incelendikten sonra en kısa sürede yayına alınacaktır.

Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 5 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 6 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 6 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 7 ay önce