Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

İstanbul'daki 4 Yürüyüş Alanı

İnstanbul'da Günübirlik, Güzel Bir Yürüyüş Yapmak İsteyenler İçin 4 Yürüyüş Alanı

İstanbul'daki 4 Yürüyüş Alanı
İlke KARATAŞ

İlke KARATAŞ 1 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Güzel, keyifli, doğayla iç içe bir yürüyüş yapmak, günübirlik yeşilin içinde zaman geçirmek, ailenizle, arkadaşlarınızla, sevdiklerinizle kısa süreliğine de olsa şehrin gürültüsünden uzaklaşmayı elbette istersiniz. İnstanbul'da günübirlik, güzel bir yürüyüş için alan seçimi yapmak isteyenlere birbirinden güzel manzaralara sahip yürüyüş alanları. Sende geç kalmadan bu güzelliklere ortak ol.

1. Belgrad Ormanı - Sarıyer

İstanbul'luların gözde yerlerinden olan Belgrad Ormanı; doğa yürüyüşü, sabah gezintisi, fotoğrafçılık gibi pek çok aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Yeşillikle bütünleşmiş, doğal olması alanı bir sıfır öne geçiriyor. Genellikle yürüyüş yapanlar tarafından tercih ediliyor olsa da bisikletçiler için de rotalar bulunuyor. 7'den 70'e yaş farketmeksizin herkese uygun parkurlar mevcut. Çoğu İstanbul'lu tarafından  "Ora bize ters kalıyor" denilsede, birçok otobüs ve minibüs seferi bulunan bu alan Sarıyer'de bulunuyor. Hafta sonları fazla kalabalık olsa da hafta içleri bu durum değişiyor. Peki ya siz Belgrad Ormanı'nı nasıl buluyorsunuz?

2. Polonezköy Tabiat Parkı - Beykoz

Beykoz'da bulunan bu yer; temek ve orta düzeyde parkurlara sahip. Fazla dik yollar yok. Hafif eğimli ve kolay yürünebilen, ağaçların, bitkilerin keyfine vara vara yürüyebileceğiniz hatta yürürken yaban hayvanlarına özel olarak ayrılmış kısımda çeşitli hayvanları gözlemleyebilme şansınızın olduğu nadir alanlardan. Yollara yer yer oturma bankları sabitlenmiş. Kısa aralarda yere çöp atmamak şartıyla sandviç tarzı yiyeceklerinizi yiyerek yürüyüşünüze devam edebilirsiniz. Bisikletlilere özel patika yollar bulunuyor. Çocuk, genç, yaşlı demeden herkesin gidim görmesi, gezmesi gereken bir doğa harikası. Sessiz sakin gün geçirmek için en doğru tercihlerinizden biri Polonezköy Tabiat Parkı'na gitmek olabilir.

3. Çilingoz Tabiat Parkı - Çatalca

Çatalca da bulunan bu park; pek popüler olmasada gidip gezen ziyaretçileri tarafından oldukça iyi tanıtılıyor. Çok büyük olmamakla birlikte rotası üzerinde birçok akarsuya ev sahipliği yapıyor. Özellikle yaz aylarında yeşilin içerisinde güzel bir yürüyüş yapıp, koşarak maviye atlamak isteyenler burayı sıkça tercih ediyor. Kendine ait yürüyüş alanı ve plajı mevcut. Günübirlik yürüyüşçülerin dışında kamp yapmak isteyen doğa severler Çilingoz Tabiat Parkı'nı kendilerine mesken tutmuş durumda.

4. Aydos Ormanı - Kartal

İstanbul'un tepesinde, kendi tarihine değer katan, hem dağ hem orman olarak keşfedilmeyi bekleyen, el deymemiş nadir alanlardan biri olan Aydos Orman'ı; en çok beğenilen yürüyüş alanları arasında yer alıyor. İsteyen gölden balık tutabilir, isteyen piknik yapıp mangal yakabilir. Suistimal edilmeden ve çevreye zarar verilmeden yapılabilecek aktivitelere müsade ediliyor. Ailenizle, arkadaşlarınızla, sevdiklerinizle doğal ve huzurlu vakit geçirebileceğiniz çok güzel bir yer.

İstanbul'daki 4 Yürüyüş Alanı
Tarih 2023-01-29 02:07:00

Önceki Yazısı Doğadakiler App
İstanbul'daki 5 Yürüyüş Alanı
Yorumlar
Yorum Yok
Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 5 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 6 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 6 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 7 ay önce