Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Kamp Sandalyesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kamp Sandalyesi ve Kamp Masası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kamp Sandalyesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Murat SARI

Murat SARI 2 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Kamp Sandalyesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şehir yaşamının hareketli yapısından biraz olsun uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri doğa ile kucaklaşmak. El değmemiş doğanın sakin ve huzurlu ortamında konforlu zaman geçirmek için de en önemli ekipmanlardan biri kamp sandalyesi. İhtiyacınıza ve kullandığınız alana göre seçimler yapabileceğiniz kamp sandalyelerini, sadece doğa ile iç içe olduğunuz anlarda değil, deniz kenarında, piknikte veya parkta da kullanabilirsiniz. Bu noktada her ortama ve araziye uyum sağlayabilecek sağlam bir kamp sandalyesi almak önemli olacaktır. 

Konfor kadar taşınabilirlik ve ağırlığının hafif olması da bir kamp sandalyesinde aranan başat özelliklerdendir. Özellikle uzun doğa gezilerinde portatif kurulum ve hafif yapı çok daha öne çıkan noktalar arasında yer alır. Dinlenmek için kullanılacak bir gereci sırtınızda taşırken yorulmak pek de doğru bir tercih yapmadığınıza işaret eder. O nedenle kurulumu ile fazla vakit kaybettirmeyen, iskelet yapısı ile de sağlam bir kullanım sunan ve hafif yapısıyla da yük olmayan bir kamp sandalyesi sahibi olmak gerekiyor. Bunlarla birlikte, beğendiğiniz bir kamp sandalyesi en ucuz fiyat seçenekleri ile sunuluyorsa kaçırmadan satın alınabilir çünkü kamp sandalyeleri mevsimsel olarak fiyat artışı yaşayabilen ürünler.

Kamp sandalyesi satın almadan önce dikkate alınması gereken ilk noktaların başında kullanım alanını belirlemek gelmektedir. Kamp gezileri ile sahil kullanımı belirli ayrımları beraberinde getirir. Sahilde kullanmak isteyen kullanıcılar gölgelikli veya şezlong kamp sandalyelerini tercih edebilir. Ancak doğa ile iç içe bir hayatı benimseyen kullanıcılar klasik, kepçe veya askılı kamp sandalyelerini satın almayı düşünebilirler. Kamp masası ile birlikte kullanım düşünenlerin genel tercihi ise alçak kamp sandalyeleri olmaktadır. Kamp masalarının çok uzun bacak boyuna sahip olmadığı düşünüldüğünde yüksek bir sandalye tercihi mantıklı olmayacaktır.

Kamp Masaları ile Keyifli ve Pratik Sofralar

Özellikle uzun ve konforlu bir çadır kampının önemli ekipmanlarından biri de kamp masalarıdır. Yerleşik kamp yapmayı sevenler, başta yemek zamanları olmak üzere çeşitli etkinlikleri kamp masası etrafında sürdürebilir. Bunun için sağlam ve geniş bir kamp masası tercihi, doğa ile olan buluşmanızı çok daha konforlu hale getirecektir. Portatif kullanım için genellikle çok uzun bacak boyuna sahip olmayan kamp masalarını, alçak kamp sandalyeleri ile uyum içerisinde kullanabilirsiniz. Hem güvenli bir oturma deneyimi için hem de masanızla uyumlu bir kullanım için tercih edeceğiniz alçak kamp sandalyelerinin renk ve tasarım detaylarını da masanıza uyumlu şekilde seçebilirsiniz.

Kamp Sandalyesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kamp masaları, ihtiyaca ve saklama alanının genişliğine göre üretilir. Farklı tekniklerde ve boyutlarda kullanıcının beğenisine sunulan masalar, sandalyeli seçenekler ile de satılmaktadır. Kamp masası seçiminde en önemli noktalardan biri de katlandığında kapladığı alanın genişliğidir. Bütün malzemelerin katlandığında minimal boyutlara gelebilen yapıda olması, rahat bir doğa kampının olmazsa olmazlarından olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle katlandığında ufak boyutlara ulaşabilen bir kamp masası tercihi, hem aracınızda hem evinizde alandan tasarruf etmenizi sağlar.

Kamp Sandalyesi Çeşitleri

Kamp sandalyeleri temel noktada 4 farklı çeşit ile kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Bununla birlikte kullanım alanları ve türlerine göre farklı alt kırılımlara ayrılan ürünler, kullanıcı isteklerini karşılama aşamasında başarılı bir skalaya sahip denilebilir. Kullanımı en yaygın olan klasik kamp sandalyeleri standart bir üretime sahiptir. Genellikle tek parça kumaş ile hem sırt hem de oturma bölgesini birleştiren bir yapıya sahip olan kamp sandalyelerinin yanlarında kumaştan kol koyma alanları yer alır. Açıldığında ayakları X şeklinde konumlanan söz konusu ürünlerin iskeleti genellikle metal bir yapıya sahiptir.

Kamp Sandalyesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Klasik kamp sandalyelerinin bir diğer çeşidi de kanopili yani gölgelikli modellerdir. Klasik kamp sandalyelerinin üzerine tente eklenmesi ile geliştirilen bu ürünlerin kol koyma alanları kumaş veya ahşap ile tasarlanabilir. Kepçe tipi sandalyeler ise net bir sırt bölgesi ve oturma alanı olmayan, genellikle kolluk bölümü içermeyen, hafif ve küçük hacimli kamp sandalyeleridir. Üç ayaklı kamp sandalyeleri de standart modellerden ayak sayısı ile ayrılmaktadır. Basit ve kolay yapısı nedeniyle kurulum noktasında pratik detaylar sunan bu tür, engebeli arazilerde çok da sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Dört ayaklılara göre yere basma sağlamlığında sınıfta kalan söz konusu kamp sandalyeleri, günlük kullanım için tercih edilebilir. 

Kullanıcıların tercih ettiği bir diğer çeşit ise alçak kamp sandalyeleridir. Genellikle engebeli arazi yapılarındaki doğa yürüyüşlerinde tercih edilebilen alçak sandalyeleri kum zeminlerde de kullanmak sağlıklı olacaktır. Klasik modellere göre çok daha az eğime sahip olan alçak sandalyeler, kısa boylu kullanıcılar için de ideal bir tercih olacaktır.

Sağlam ve Kullanışlı Bir İskelet Yapısı

Doğadaki en önemli destekçilerinizden biri olan kamp sandalyeleri, birçok farklı materyal ile üretilmektedir. Alüminyum, demir ve çelik gibi sağlam malzemelerden üretilen sandalyeleri seçerken, uzun ömürlü bir kullanım tercihinde bulunmak hem sizi yarı yolda bırakmaz hem de bütçenize katkıda bulunur. Gövde malzemesi, çelik gibi paslanmaz metalden üretilen kamp sandalyeleri her anlamda mantıklı ve akıllı bir tercih olacaktır. Sahilde veya ormanda ıslanma durumuna karşı paslanmaz yapısıyla öne çıkan çelik gövdeli kamp sandalyeleri, sağlamlık anlamında da kullanıcılarını fazla üzmez.

Özellikle plaj kullanımlarında tercih edilen tahta kamp sandalyeleri de dekoratif olarak çok daha hoş ve estetik bir görüntü sunsa da hem uzun ömürlü kullanım hem de taşıma noktasında eksi puan alıyor denilebilir. Ahşap materyallerin güneşte ve yağışta çok daha kolay yıpranabilir olması, ürünlerin her koşulda kullanılmasını engeller. Plaj sandalyesi olarak da adlandırılan bu model genel olarak ön ve arka ayakların ayrı birleşmesi nedeniyle dik olarak katlanabilir bir yapıya sahiptir. Bu nedenle taşıma ve saklama noktalarında klasik kamp sandalyelerine göre daha zahmetlidir.

Kamp Sandalyesi ile Doğanın Konforunu Yaşayabilirsiniz

Size dünyanın en doğal ve sakin halini sunan bir orman gezisinde sırtınızda ağır bir kamp sandalyesi taşımak istemezsiniz. Hele ki, yorucu bir trekkingin ardından dinlenmek için yanınızda taşıdığınız sandalyenin sizi daha da yormaması gerekir. Bu nedenle, kamp sandalyesi seçiminde kesinlikle dikkate almanız gereken özelliklerden biri hafiflik ve kolay taşınabilir yapıda bir ürün olması. Genellikle gövde malzemesine göre ağırlık seçenekleri sunan kamp sandalyeleri, sırt çantanıza monte edilebilen veya kolay bağlanabilen bir yapıda olmalı. Çantanızdan bağımsız bir model tercih ettiğinizde elinizde ekstra bir yük olacağını unutmamak gerekir.

Bunların yanında komplike bir kamp sandalyesi, kısa süreli dinlenme molalarınızın tadını kaçırabilir. Bu nedenle kolay kurulabilen ve pratik şekilde toplanabilen bir model tercih etmekte fayda var. Katlandığında kapladığı alan da tercih noktasında önemli kıstaslardan biri olmalı çünkü çantasını sırtına alıp gezmeyi seven bir doğaseverseniz, yanınıza aldığınız her ürün minimum bir alan kaplamalı. Bu nedenle çantasını sırtında gezdiren kampçılar için ön ve arka ayağı ayrı olan modeller önerilmez. Genellikle dört ayaklı ve ortak bir iskelet yapısına bağlı klasik sandalyeler işinizi kolaylaştıracaktır.

Kamp Sandalyesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Tarih 2022-03-22 14:44:00

kamp sandalyesi
Yorumlar
Yorum Yok
Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 5 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 6 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 6 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 7 ay önce