Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Kamp Tüyoları - Kamptayken Asla Yapmamanız Gereken 7 Şey

Kamp Tüyoları - Kamptayken Asla Yapmamanız Gereken Önemli 7 Öneri

Kamp Tüyoları - Kamptayken Asla Yapmamanız Gereken 7 Şey
BÜNYAMİN ŞAHİN

BÜNYAMİN ŞAHİN 3 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Kamp Tüyoları - Kamptayken Asla Yapmamanız Gereken 7 Şey

  • Ben karanlıkta da çadır kurabilirim.
  • Çok tecrübeliyim, tek başıma da kamp yapabiliyorum.
  • Yiyecekleri dışarıda bırakmışsam n'olmuş ki?
  • Yaz günü mont ne alaka yaa!
  • Kamp alanı dedik, asker ocağı demedik ki ağız tadıyla bi şarkı söyletmediniz arkadaş...
  • Adam göstermişti, bu ocak çok kolay yanıyordu halbuki...
  • Kanka, sende TK var mı? Benimki bitti de.

Kamp yapmak eğlencelidir, öyle değil mi?

En azından öyle olmalıdır. Ancak, yanlış gidebilecek birçok şey de söz konusudur. Bunlarınn bazıları önlenemez, ancak ne kadar rahat olduğunuz, ne kadar güvende olduğunuz ve kamp yaparken ne kadar eğleneceğiniz konusunda oldukça fazla düşünmeniz gereken şeyler var. Mümkün olan en iyi kampı nasıl yaşayacağınızı merak ediyorsanız, kampa giderken her zaman kaçınmanız gereken bazı şeyler var. Bir sonraki kampınızda dikkat etmeniz gereken önemli 7 maddeyi sıralıyoruz...

Kamp Alnına Gün İçinde Varmaya Çalışın.

Kamp Tüyoları - Kamptayken Asla Yapmamanız Gereken 7 Şey

Kamp Kurmak İçin Karanlığa Kalmayın

Karanlıkta kamp kurmak oldukça zordur hatta tehlikeli de olabilir. En düzgün kamp alanlarında dahi çoğu zaman, siz bir çadır polüyle uğraşırken çevrede takılma, düşme hatta yaralanmaya sebebiyet verebilecek dallar, kayalar, delikler veya tümsekler vardır. Elbette, bu konuda kafa fenerleri veya diğer aydınlatma gereçleri (arabanızın farları da dahil) yardımcı olacaktır ancak kamp alanını ve çevresini değerlendirebilmeniz için gün ışığından daha iyi bir seçenek yoktur.

Herşeye rağmen kamp alanına varış için karanlığa kalmaktan kaçınamıyorsanız, alana mümkün olduğunca fazla ışık almak için elinizden geleni yapın. Kamp alanınıza bakacak şekilde park edin ve farlarınızı açın. Olabildiğince fazla el fenerini ağaçlara bağlayın. Yaşam alanınızın ortasına bir fener kurun. Ardından, çadırınızı kurmadan önce, çadır kurulacak alanı temizlemek ve zarar verebilecek her şeyi (ama herşeyi) temizlemek için zaman ayırın.

Tek Başınıza Kamp Yapmaya Gitmeyin

Çoğu zaman kampımızı, tanımadığımız yeni yerlerde veya en azından evimiz kadar aşina olmadığımız bir alanda yaparız. Kamp yapmak, kendi başımızın çaresine bakmak konusunda rakat olmadığımız ve öngörülemeyen riskler de içeren bir aktivitedir. Bu nedenle, kamp yaparken yanımıza birisini almak ve tek başımıza aktiviteye çıkmamak her ne kadar tecrübeli olsakta çok iyi bir fikirdir.

Yalnız kamp yapmak istiyorsanız veya kampta arkadaşlarınızdan bir müddet ayrı kalmaya ihtiyacınız varsa birine nereye gittiğinizi ve ne zaman dönmeyi planladığınızı kesinlikle söyleyin. Arkadaşınız 5 km.lik bir yürüyüşe çıktığınızı biliyorsa, bir saat içinde dönmediğinizde paniğe kapılmaz, ancak üç ya da dört saat geçtikten sonra alarmı çalması gerektiğini bilir.

Çadır Dışında Yiyecek Bırakmayın

Yabani hayvanlar insan yemeklerini sever ve dışarıda bıraktığınız her şeye dadanırlar. Sincap, kirpi veya fare gibi küçük hayvanlar bile büyük bir karmaşa yaratabilir. Bazı bölgelerde, bir ayı, tilki veya şehre yakın bölgelerdeki başıboş köpeklerle karşılaşma riskiniz oldukça yüksektir. Çadırınızda saklamayı tercih ederseniz de çadır kapısını kapalı tutmayı asla ihmal etmeyin. Çünkü içeride kesinlikle büyük veya küçük hayvan istemezsiniz!

Varsa arabanıza kuru gıda koymak ve dolabınızı kapatıp sıkıca kilitlemek iyidir.

Sıcak Tutan Giysi Almayı Unutmayın

Kamp söz konusu olduğunda, en beklenmedik hava durumlarına karşı dahi doğru kıyafetleri bulundurmak önemlidir. Kampların çoğu sıcak aylarda yapıldığından, insanlar sıcak tutan kıyafetleri unutmaya eğilimlidir. Gecelerin neredeyse her zaman gündüze nazaran daha soğuk olduğu ve de herhangi bir uyarı olmaksızın yağmur fırtınalarının veya soğuk rüzgarların olabileceği gerçeğini görmezden gelmek kolaydır. Ve bazen, böcek, sinek ısırmasından veya güneşten korunmak gibi farklı nedenlerle uzun pantolonlar ve uzun kollu giysiler tercih edilebilir.

Dağlık veya yüksek ve kıraç bir bölgeye gidiyorsanız, yanınıza kalın giysiler getirmeniz daha da önemlidir. Bu iklimlerin her ikisinde de gece sıcaklıkları gündüz sıcaklıklarından önemli ölçüde daha soğuktur ve doğru giysiler olmadan perişan ve hasta olabilirsiniz.

Komşularınızı Sinirlendirmeyin

Kamp yaparken yakındaki kampçıları rahatsız etmeyin, aranız limoniye dönüşebilir. Hatta rahatsız ettiğiniz, sinirlendirdiğiniz en iyi arkadaşlarınız ihtiyacınız olduğunda size tek yardım edecek olan insanlar olabilir.

Kendinizi komşularla çatışma içinde bulmak istemiyorsanız, sağduyunuzu takip edin. Sarhoş olmayın, gecenin bir yarısında çok gürültü yapmayın, yüksek sesle müzik çalmayın, kamp alanında ve çevresinde çok hızlı araba sürmeyin ya da oradan ayrılırken ateşinizi mutlaka söndürün.

Can sıkıcı bir şey yaptıysanız, özür dilemekte fayda var. Ufak tefek bir atıştırmalıkla özür dilerseniz, bu daha da iyidir. Sinir bozucu bir şey yaptığınızı kabul ettiğinizde, insanlar muhtemelen affedeceklerdir... bir daha olmadığı sürece.

Kamp Ekipmanlarının Tamamına Hakim Olmanız Önemlidir.

Kamp Tüyoları - Kamptayken Asla Yapmamanız Gereken 7 Şey

Kampa Gelirken Kullanmayı Bilmediğiniz Ekipman Kalmasın

Ne kadar tecrübeli olduğunuz önemli değil. Her çadır azda olsa farklı bir şekilde kurulur ve getirdiğinizin çadırın nasıl kurulduğunu tam olarak bilmelisiniz. Aynısı diğer tüm donanımlar için de geçerlidir. Örneğin: ocağınız, şık yeni kamp pişirme cihazınız vb. Evdeyken daha onları kutusundan çıkarın ve nasıl çalıştığını, nasıl kullanılacağını en ince detayına kadar öğrenin. (Outdoor ürünlerinin hepsi istisnasız bir kullanım kılavuzu ile gelir.) Aksi takdirde, değerli kamp zamanınızı boşa harcarsınız, sizinle kamp yapmaya gelenerin sabrından bahsetmiyorum bile, kendi sabrınızı denersiniz.

Kampa gitmeden önce en az bir kez çadırınızı (yeni veya eski fark etmez) kurma şansınız yoksa, gideceğiniz yere vardığınızda uzun gün ışığı (veya bol ışık) ve bol zamanınız olduğundan emin olun. Çocukları çevreyi keşfetmeye gönderin ve siz ekipmanı çözerken eşinizin başka bir şey yapmasına izin verin. Hepiniz birbirinizle daha mutlu olacaksınız ve konaklamanızın geri kalanında daha iyi vakit geçirebileceksiniz.

Kampta Kişisel Hijyen Malzemeleri Önemlidir.

Kamp Tüyoları - Kamptayken Asla Yapmamanız Gereken 7 Şey

Kişisel Hijyen Malzemelerinizi Asla Unutmamalısınız

Kamp yerinizde bir banyo da olsa, (gerçek bir banyo), temiz akan kullanım suyu, kağıt havlular ve hatta belki bir duş. Bunların hiçbirinin bir önemi yoktur. Kampa mutlaka tuvalet kağıdınızı / kişisel hijyen malzemelerinizi getirin.

Oldukça donanımlı bir kamp alanı tesisinde tuvalet kağıdının ne zaman biteceğini bilemezsiniz. Göl kenarında veya doğa yürüyüşünde veya başka bir herhangi bir durumda ne zaman kendinizi ihtiyaç içinde bulacağınızı asla bilemezsiniz. Bu durumlarda, ihtiyacınız olan hijyen malzemelerine sahip olmak çok daha az garip gelecektir.

kaynak

wisebread

Kamp Tüyoları - Kamptayken Asla Yapmamanız Gereken 7 Şey
Tarih 2021-07-19 20:11:00

kamp tüyolarıyapmamanız gereken 7 şeykaranlığa kalmatek başına kamp yapmadışarı yiyecek bırakmasoğuk için giysi alekipmanları kullanmayı biltuvalet kağıdı unutma
Yorumlar
Yorum Yok
Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 5 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 6 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 7 ay önce