Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Kampta Yer Seçimi

Kampta Yer Seçmeden Önce Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kampta Yer Seçimi
İlke KARATAŞ

İlke KARATAŞ 3 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Rahat, huzurlu, keyifi bir kamp yapmanın en önemli unsurlarından biri doğru yer seçimidir. Öyle bir yer seçmelisiniz ki; sabah uyandığınızda güneşi selamlayabilesiniz, çadırınızdan çıktıınızda güzel bir manzarayla karşılaşabilesiniz, kuşların cıvıltısı, yaprakların sesini, hafif esen rüzgarı hissedebilesiniz. Kısacası keyif bulabileceğiniz her şey yer seçiminden başlıyor. Yer seçimi sadece çadırdan ibaret değildir. Ateşi nerede yakacağınız, yiyeceklerinizi nerede yapıp saklayacağınız, nerede oturacağınız gibi her şeyi belirleyebilirsiniz.

Bulunduğunuz Alanda Güzel Bir Konum Bulun

Güzel bir konum bulmak kampın nasıl geçeceğinin öncüsüdür. Kampınızı kuracağınız bölgeye dikkatlice bakın. Herhangi bir kötü koku var mı? Güneş alıyor mu? Manzarası kalmaya değer mi? Rahat ateş yakılabilir mi? Bunlar gibi çeşitli etkenleri göz önünde bulundurduktan sonra çadırınızı kurmak için de bir yer belirleyin.

Suya (göl, akarsu, nehir) ne uzak ne yakın bir yer seçmelisiniz. 

Kampta Yer Seçimi

Çadır Yeri Belirlemek

Çadırınızı düzlük, açık, güneş alan, az rüzgar alan bir yere kurun. Çadırın kapısını manzara gören bir tarafa çevirin, kurun. Sabah uyandığınızda güzel bir manzaraya bakarak uyanmak gününüzün güzel geçmesini sağlayabilir. Hava durumuna bakmayı da unutmayın. Aniden yağmur yağarsa hazırlıksız olmamak için çadırınızı ona göre ayarlayın. Ağaçların altına, su almayaca

Kampta Yer Seçimi

Ateşi Nerede Yakacağınızı Belirleyin

Ateşi çadırınızın ne çok yakınına ne de çok uzağına yakmalısını. Isısı çadıra gelmeli ama çok yakın olursa çadırınız eriyebilir, yanabilir. Ateşin etrafa sıçramasını önlemek için bir çukur kazıp yada  taşlarla çember oluşturup ateşi içerisinde yakın. 

Kampta Yer Seçimi

Yiyeceklerinizi İyi Bir Şekilde Saklayın 

Yiyeceklerinizi kaldığınız, uyuduğunuz yere yakın bir mesafede yapmayın, saklamayın. Yemek yaparken veya yiyeceklerinizi saklarken kokusu etrafa yayılır. Hayvanları kampınıza çekmemek için yiyeceklerinizle kampınız arasında belirli bir mesafe bırakın.

Gününüzü Nerede Geçireceksiniz

Masanızı, sandalyenizi güneş alan, hafif rüzgar esen, manzaranın karşısında bir yere kurun. Yemek yerken, otururken, çayızını kahvenizi içerken hafif bir esintiyle güneşin batışını izlemek oldukça keyifli olacaktır.

Kampta Yer Seçimi

Ekipmanlarınızı Düzenli Tutun

Yanınızda getirdiğiniz ekipmanları düzenli bir şekilde çantanıza yerleştirin. Yemek yapmakta kullanacağınız eşyaları bir tarafa, sıklıkla kullandığınız eşyaları bir tarafa koyun. Bu sayede rahatlıkla ve kolayca aradığınız şeyi bulabilirsiniz.

Kampta Yer Seçimi

Kampta Yer Seçimi
Tarih 2021-05-19 23:55:00

Önceki Yazısı Su Sporları Sonraki Yazısı Muğla Kamp Alanları
KampYer seçimiKamp alanıÇadırAteşYiyecekKonumEkipmanDoğa2021
Yorumlar
Yorum Yok
Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 5 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 6 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 6 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 7 ay önce