Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Su Sporları

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi; Su Sporları

Su Sporları
İlke KARATAŞ

İlke KARATAŞ 3 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Herkes, güzel bir tatil yapmak ister. Bu, genellikle yaz tatilleri olur. Uzun bir yıl çalışmanın ardından şöyle güzel bir yaz tatili yapmak gibisi yok. Tatillerde çoğu zaman deniz de, havuz da, göl de, nehir de, akarsularda yapılan aktiviteler tercih edilir. Bu yazı da kısacası "su" da yapılan aktiviteleri anlatacağım. 

Su Sporları

Yüzme 

En bilindik ve en çok tercih edilen su sporu yüzmedir. Suya girip saatlerce yorulmadan, sıkılmadan yüzmek mümkün. Çoğu kişi yüzme olarak suya girmeyi adlandırır. Ama birçok yüzme stili vardır. Bunlar;

  • Serbest stil
  • Sırt üstü
  • Kelebek
  • Kurbağalama

olarak bilinmektedir. En çok serbest stil tercih edilir. Yüzme için herhangi bir ekipmana ihtiyaç duyulmaz. Tek gereken bir mayo. Ama derseniz ki ben denizin dibini, güzelliklerini görmek istiyorum o zaman deniz gözlüğü ve daha uzun su altında kalabilmek için şnorkel gerekmektedir.

Su Sporları

Sebest Dalış

Serbest dalış, normal yüzmenin yanı sıra daha derinlere dalarak, dipten yüzerek gerçekleşir. Nefesinizi tutabildiğiniz kadar derine dalabilirsiniz. Serbest dalış için; deniz gözlüğü, şnorkel, palet gerekmektedir. Suyun dibini, güzelliklerini kaydetmek, su altını videolamak, fotoğraflamak, insanlarla paylaşmak istiyorum derseniz gopro almanız gerekmektedir. Bunun dışın da balık avlamak, balık tutmak isterseniz el zıpkını, zıpkın alabilirsiniz. 

Su Sporları

Tüplü Dalış

Derinlere dalmak, daha çok suyun altın da kalmak isteyenler tüplü dalışa yönelebilir. Tüplü dalışta denizin güzelliklerini görmek, daha yakından ve daha canlı görmek mümkün. Ama ha diyince tüplü dalış yapamazsınız. Serbest dalışa göre biraz zor ve zahmetli. Kısa bir kursla acemi olarak öğrenebilirsiniz. Birkaç günlük bir tatildeyseniz, zamanınız yoksa profesyonel eğitmenler eşliğinde dalış yapabilirsiniz. 

Su Sporları

Jet Ski

Çoğu tatil koyun da kiralamak mümkün olan ama biraz maliyetli olan jet ski; deniz motoru olarak adlandırılır. Önlü arkalı 2 kişinin binebilir. Yüksek hız yapabilen jet skiler de, sürücünün koluna bağlı bir ip, acil durum ipi sürücü denize düşdüğünde çıkarak jet skinin otomatik olarak durmasını sağlar. Herhangi bir profesyonellik gerekmez. Ekipmanları; can yeleği ve kaskdır

Su Sporları

Deniz Paraşütü - Parasailing

Özel tasarlanmış bir paraşütle, teknenin arkasına bağlanıp çekilerek havada süzülmek amaçlanan bir su sporu türüdür. Teknenin çekiş gücüne bağlı olarak, 2 veya daha fazla kişiyi havalandırabilir. 

Su Sporları

Sörf

Sörf, açık denizlerde yüksek dalgalar, şiddetli rüzgarın üzerin de sörf tahtasıyla yapılır. Genellikle dalga sörfü bilinmektedir ama başka sörf çeşitleri de vardır. 

Su Sporları

Rüzgar Sörfü - Windsurf

Yelkenli sörf tahtası kullanılarak yapılan su sporudur. Bu sporu yapmak için dalgaya ihtiyaç duyulmaz. Rüzgarın gücü gözönünde bulundurulark itici güç sağlanır. Rüzgarın yönüne doğru hareket edilerek yapılır. Çoğu kişiye göre en keyifli su spordur. 

Su Sporları

Uçurtma Sörfü - Kitesurfing

Paraşüt boyutlarında uçurtma kullanılarak yapılan rüzgar sörfü. Dev uçurtma, rüzgar gücü sayesinde havalanarak hareketi sağlar. Çeşitli hareketler yapılabilir. Herhangi bir profesyonellik gerekmez. Bu spor da denge çok önemlidir. Gerekli rüzgar ve denge sağlandıktan sonra rahatlıkla yapılabilmektdir.  

Su Sporları

Su Kayağı

Dalgasız denizde yapılan bir spordur. Kayak üstün de, sürat teknesinin arkasına bağlanan ipe tutunarak yapılır. Herhangi bir profesyonellik gerekmez. Pek de kolay olmasa da akrobasi hareketleri yapılabilir. Dilediğiniz zaman ipi bırakabilirsiniz.

Su Sporları

Rafting 

Botlarla, hızlı akan nehirlerde yapılan su sporudur. Amaç devrilmemek, kürek çekerek enegllere, kayalara çarpmadan devam etmek. Takım halinde yapılır. Takımınızla çok iyi koordine olmanız gerekir

Su Sporları

Kano

Küçük bir kayıkla, akıntılı sularda yapılan su sporudur. Genellikle tek kişilik olan bu kayık kürek yardımıyla haraket ettirilir. 

Su Sporları

Su Sporları
Tarih 2021-05-04 00:30:00

Önceki Yazısı Doğada Hayatta Kalmak Sonraki Yazısı Kampta Yer Seçimi
Su sporlarıYüzmeSerbest dalışTüplü dalışDalışJet skiDeniz paraşütüParasailingSörfRüzgar sörfüWindsurfUçurtma sörfüKitesurfingSu kayağıRaftingKanoDenizNehirSuSpor2021
Yorumlar
Yorum Yok
Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 5 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 6 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 6 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 7 ay önce