Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Tek Şarkılık Egzersizler 2

Motive Edici Bir Şarkı Süresince Kendi Kendinize Sıkılaştırıcı Egzersizler

Tek Şarkılık Egzersizler 2
BÜNYAMİN ŞAHİN

BÜNYAMİN ŞAHİN 4 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Sağlıklı bir yaşam için hareket şart. Pandemi günlerinde ve sonrasında daha çok evde veya kendimize özel alanlarda bazen cep telefonlarımızda bulunan uygulamalarla, bazen televizyonda sunulan programlarla bazen de derya deniz youtube'da sunulan videolar eşliğinde egzersiz hareketleri yapmaya çalışıyoruz. Burada ise önerdiğimiz motive edici, hareketli bir şarkı eşliğinde animasyonlu anlatımı sunulan farklı egzersiz hareketini uygulamak suretiyle hem vücudunuza hemde ruhunuza katkı sağlamak istiyoruz. 

Uzman Önerileri:

  • Buradaki verilen egzersiz haretekletlerin tamamı herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişiler içindir. Uygulama esnasında yaşayabileceğiniz sağlık problemlerinin sorumluluğu kendinize aittir.
  • Egzersiz listesini uygulamaya başlamadan önce listedeki hareketleri mutlaka gözden geçirin ve sizin için;
    • Uygun olmayanları yapmayın.
    • Tekrar sayısı fazla olabilecekleri daha az tekrarla yapın.
    • Hareketi tam yapamıyorsanız da yaklaşmaya çalışın.
    • Zorlandığınız anda ara verin ya da sonlandırın.
  • Sağlık sorununuz varsa bir uzman gözetiminde uygulayın.

Aşağıdaki egzersiz hareketlerini incelediniz, tamamını yapabileceğinize karar verdiniz. Öyleyse tamamdır, "Sağlıklı Yaşam İçin Harekete Geç" deyip, müziği açabilir ve egzersizlere başlayabilirsiniz.

Egzersiz Listesi

  • x20 Jumping Jack
  • x20 Butt Kicker
  • x10 Tricep Dip
  • x15 Vertical Leg Crunch
  • x5 Jump Squat
  • x30 Russian Twist
  • x10 Jack Knife Sit-Up
  • x10 Lunge
  • x30 Jumping Jack

 

      ICONA POP - I LOVE IT (TIESTO REMIX)

 

20X     JUMPING JACK

Tüm kas gruplarını hedefler ve kardiyovasküler sağlığı geliştirir. Bu birleşik egzersiz karnınızı, kollarınızı, sırtınızı, omzunuzu, kalçanızı ve bacaklarınızı çalıştırır.

 

20X     BUTT KICKER

Genellikle ısınma egzersizi olarak kullanılan popo tekmeleme hareketi egzersizlerin herhangi bir aşamasına dahil edilebilir. Kardiyovasküler sisteminizi çalıştıran ve direnç olarak sadece kendi vücut ağırlığınızı kullanarak kas gücünüzü ve dayanıklılığınızı artıran güçlü aerobik egzersizlerdir.

 

10X     TRICEP DIP

vücut ağırlığını kullanarak triceps (arka kol) kaslarını geliştiryi sağlayan oldukça zor ama mükemmel derece de etkili bir arka kol egzersizidir. Yeni başlayanlar için pek tavsiye edilmez. Kollar bir sandalye, bank vb yükseltiye konularak ta uygulanabilir.

 

15X     VERTICAL LEG CRUNCH

Vertical Crunch, üst karın kaslarını çalıştıran bir egzersizdir. Dizleri kırmadan, bacakları yukarı doğru kaldırarak, boynu öne doğru eğmeden düz bir şekilde tutarak vücutla beraber yukarı doğru kaldırılması bu hareketin temel anahtarıdır.

 

5X     JUMP SQUAT

En büyük kas grubumuzu oluşturan bacak kaslarını çalıştırır. Bacak ve baldır kaslarını şekillendirir. Basen, kalça bölgesini sıkılaştırır. Postürü düzeltir. Bel bölgesini kuvvetlendirir. Yağ yakımını hızlandırır.

 

30X     RUSSIAN TWIST

Tüm karın kaslarını ve alt sırt kaslarını çalıştıran etkili bir vücut egzersizidir. Bu egzeersizde yanlara bükülme yani twist hareketi bu uygulamanın anahtarıdır. Yapmakta zorlanıyorsanız ayaklar yerde de uygulayabilirsiniz. İki ayağın üstüste kilitlenmesi harekete kolaylık verebilir. Vücudunuz güçlenince ellerde ağırlıkla uygulanmaya devam edilebilir.

 

10X     JACK KNIFE SIT-UP

Kompleks bir karın egzersizi olan Jackknife Sit-Up, karın bölgenizin alt, üst ve orta kısmını yoğun şekilde çalıştırır ve tüm karın kaslarınızı aktive eder. Aynı zamanda bel kısmınızı da aktif ederek çalışmasını sağlar. Yeni başlayanlar için ilk etapta yapılması zor gelse de birkaç tekrar sonra vücut ve karın kasları alışır.

 

10X     LUNGE

Lunge, en etkili bacak ve kalça kaslarını geliştirmenin en kısa ve en keyifli yoludur. Ellerinize birer adet dolu su şişesi alarak bunu evinizde de rahatlıkla yapabilirsiniz.

 

30X     JUMPING JACK

Tüm kas gruplarını hedefler ve kardiyovasküler sağlığı geliştirir. Bu birleşik egzersiz karnınızı, kollarınızı, sırtınızı, omzunuzu, kalçanızı ve bacaklarınızı çalıştırır.

 

destekleyici kaynaklar
kolayfitness

Tek Şarkılık Egzersizler 2
Tarih 2020-06-13 17:23:07

workoutegzersizjumping jackbutt kickertricep dipvertical leg crunchjump squatrussian twistjack knife sit-uplunge
Yorumlar
Yorum Yok
Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 5 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 6 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 7 ay önce