Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Türkiye'de Sonbaharda Hem Doğal ve Hemde Kültürel Güzellikleriyle Ön Plana Çıkan ve Görülmesi Gereken Yer Önerileri

BÜNYAMİN ŞAHİN

BÜNYAMİN ŞAHİN 4 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları
Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Anadolu coğrafyasında her mevsim ayrı güzel ama bazı yerler var ki sonbaharda bir başka güzel. Sonbaharda doğanın o değişimine, renk geçişlerine yerinde tanık olmak yaşadığımız dünyanın daha fazla farkına varmamızı sağlıyor.

Doğanın mucizevi bir şekilde yeşilden, sarıya, turuncuya, kırmızıya veya kahverengiye evrilen renkleri pek tabiki çok kişiyi kendine çekiyor. Ekim ayının ortalarında başlayıp kasım ayının sonuna kadar devam eden bu renk şölenini görmek için şehirden ayrılıp doğaya gelen insanlar olarak yüzlerce fotoğraf çekip, görsel anılarımızı da sosyal medyaya teslim edip, akşam yine konforlu evlerimize dönüyoruz.

Doğadan daha fazla talepkar olanlarımız ise bu günlerde çadırlı kamp, karavanlı kamp veya daha lüks diyebileceğimiz kırevi, motel vb konaklamaları tercih ederek evlerinden birden fazla gün uzak kalmayı göze alarak fotoğraflardan daha fazlasına sahip oluyorlar.

  İçine sis çökmüş bir kayın ormanındaki çadırda sabah güneşine merhaba demek, günün son ışıklarına bir kızılağaç ormanı üzerinden tanık olmak, artan gün ve gece ısı farkını bir sedir ormanındaki kampingte, varilde yanan ateş başında hissetmek, göletin yüzeyini kaplayacak kadar çok kurumuş yaprakların arasındaki canlıların yaşamına tanık olmak benzersizdir. Doğanın yılda bir olan bu mucizevi değişimine bir defa daha içinden tanıklık ediyor olmanın hazzını yaşamak kıskanılacak bir duygudur. Bir anonim söz ne diyor; "Sonbahar sanattır, diğerleri mevsim."  

Türkiye'de Sonbaharda Muhteşem Doğasıyla Öne Çıkan En Çekici Yer Önerileri

Bu yazıda Türkiye'de sonbaharda görülmesi gereken yer önerilerini, doğanın öne çıktığı yerler ve bizleri varlığıyla sonbaharda daha güzel, hoş ağırlayan yerler olarak iki bölümde sıralıyoruz. Bazılarını ziyaret etmiş olabilir, beğenmiş veya beğenmemiş olabilirsiniz. Her durumda evinizden ayrılın ve doğaya çıkın veya birilerinin de doğaya ulaşmasını sağlayın. Sosyal medyada paylaşılan her görsel materyal de bir doğaya davetiyedir. Yeter ki doğaya, ormanlarımıza sahip çıkalım, daha uzun süre bu mucizevi değişime tanık olabilelim.

Doğanın Sonbaharda Renk Değişimini Doğru Yerde Yakalamak İçin Öneriler

Türkiye yüzölçümünün yaklaşık %27'si ormanlarla kaplıdır. Orman ekosistemide genelde geniş yapraklı ve iğne yapraklı ormanlar olarak ikiye ayrılır. Orman alanlarının da yaklaşık %40 gibi bir miktarını da geniş yapraklı ormanlar oluşturur.

İşte bu geniş yapraklı orman türleri (Kayın, gürgen, meşe, dişbudak, karaağaç, akçaağaç, kavak, söğüt, çınar, üvez, kestane, kayacık, fındık, ıhlamur, yemişen, ahlat, kiraz, mahlep) gibi yaprak döken ağaçları içerir. Çoğunlukla kıyı şeridinde yer alan bu ağaçlar baharda yeşillenir, sonbaharda esas renk veren kayın, gürgen gibi ağaçlar ise türüne göre rengarenk bir dönüşümle yapraklarını döker ve kış uykusuna dalarlar.

İşte genelde de sonbaharın heyecan veren, muhteşem dönüşümüne tanıklık edebilmek için geniş yapraklı ağaçların yayılış yaptığı yerleri keşfetmek gereklidir. Mealen belirtmek gerekirse yaprak döken ağaçların ülkemizdeki esas anayurdu Karadeniz'dir. Sonbahar renkleri için adres Karadeniz hiç kuşkusuz. Ama Karadeniz'in neresi?

İğneada / Kırklareli | Türkiye'nin En Batısı

  
  
  
  

 Baharda İğneada Longoz Ormanı (By : Buny)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Karadeniz suyunun en durgun ve Trakya'nın yemyeşil ormanlarının buluştuğu noktadaki İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, İstanbul'a 240km uzaklıktadır. Ters akıntı olmadığı için, denizde kum boşalması gerçekleşmez. Yaklaşık 20km uzunluğunda sahilinde yürüyüşe çıkabilir, buradaki kafelerde birşeyler içebilirsiniz. Mutlaka küçük balık lokantalarında taze balığın tadına bakın. Sahil yürüyüşüne Erikli, Mert, Hamam, Pedina, Saka, Sülüklü ve Ramana göllerinde devam edin. Longoz Ormanları'nın temiz havasıyla kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz. Balıkçı köyü Limanköy'ü de mutlaka görmelisiniz. Buradaki deniz fenerine çıkıp adanın iki tarafını izleyin. Limanköy'den Türkiye'nin en batısına, Beğendik Köyü'ne gidip, Revze Deresi kenarından Bulgaristan'a selam gönderin. Adadan ayrılmadan sarkıt, dikit ve bir de yer altı nehrinin olduğu Dupnisa Mağarası ile Aya Nikola Manastırı'nı da görmelisiniz.

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı 'yla ilgili daha fazla bilgi için bu sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Yedigöller / Bolu | Renk Cümbüşü

  
  
  
  

 Sonbaharda Muhteşem Yedigöller (By : Buny)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

İstabul ve Ankara'dan karayoluyla rahatça ulaşılabilen Yedigöller Milli Parkı, sonbaharda tüm Türkiye'nin ziyaret planına aldığı bir doğa harikası. Son yıllarda biraz kalabalık olsa da görmeye değer bir güzellik. Türkiye'nin en karışık doğal orman yapısını oluşturan Yedigöller Milli parkı'nda bulunan yedi heyelan gölü, bölgeye dair manzara fotoğraflarının olmazsa olmaz parçası. Bu doğal güzelliği dışarıdan ve yukarıdan seyretmek için en iyi nokta Kapankaya Seyir Terası.

Kapankaya seyir noktası, (Yol tarifi) Yedigöller bölgesine giderken giriş noktasına varmadan birkaç km önce solda kalıyor. Aracınızla geçerken etrafta herhangi birşey yokken yolun kenarında park halindeki arabaları gördüğünüzde anlayacaksınız doğru yere geldiğinizi. Seyir terasına gitmek için yaklaşık 150mt kadar yürümeniz gerekiyor.

Yedigöller Milli Parkı 'yla ilgili daha fazla bilgi için bu sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Abant Gölü / Bolu | Yeşil Curcuna

  
  
  
  

 Kış Mevsiminde Abant Gölü (By : Buny)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Orman örülü bir tabitat parkının içindeki Abant Gölü Tabiat Parkı ise, bir başka doğa cenneti. 1350 mt rakımdaki gölün kenarında çay içmek, yemek yemek eşsiz bir keyif. Burası, tertemiz hava ve her mevsim ayrı güzellik arayanlara göre. Yaklaşık 7km çevre uzunluğunda sahip göl kenarında yürüyerek dolaşmak, yavaş ve bakınarak yürüyüşle yaklaşık 3-4 saatinizi alacaktır. Önerim, yürüyüşe, tabiat alanına giriş yaptıktan sonra sol taraftan başlamanızdır. Sol yakada manzara iskeleleri, kafe, lokanta vb tesisler mevcuttur. Buradan atıştıracak birşeyle alıp yürüyüşünüze devam edebilirsiniz. Veya sazlık alanın bittiği, yaklaşık 1/3 çevreyi yürümeyi tamamlayıp bu noktadan geride dönebilirsiniz. Gölün karşı tarafında büyük piknik alanları, uzun yürüyüş iskeleleri de mevcut. Abant Gölü ziyaretiniz, tüm gününüzü alabilir.

Abant Gölü Tabiat Parkı 'yla ilgili daha fazla bilgi için bu sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Şavşat / Artvin | Başka Diyarlar

  
  
  
  

 Yaz Sezonunda Borçka Karagöl (By : Buny)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Yemyeşil dağlar, tepeler, göller, yaylalar ve tarihi yerler...

Görülecek, gezilecek o kadar çok yer var ki. Sessiz, sakin, oksijeni bol bir kaçamak isteyenler için Şavşat, dağ köyleri, yaylalar sizi başka bir diyara götürüyor.

Sonbahar ile birlikte göçmen kuşların yuvası haline gelen Sahara-Karagöl Milli Parkı'ndaki köknar, ladin ve çam ağaçlarının renk ahengini izleyin, bol bolda fotoğraf çekin.

Büyük şehirlerimize uzak olmasına rağmen son yıllarda fotoğrafçıların ve kampçıların sonbaharda da ilgi odağı haline gelen Borçka Karagöl ve Şavşat Karagöl muhteşem görsel güzellikler sunuyor. Ziyaretçiler, Borçka Karagöl ile yetinmeyip Orta Yaylaya kadar çıkıp görünümü oldukça vahşi ve ıssız görünen ormanı ve içindekileri tecrübe ediyorlar. Şavşat Karagöl'de ise göl çevresinde ve çok yakınındaki köylerde konaklama imkanı olduğundan burada günün 24 saatinde sonbaharın izlerini arayanlar oldukça fazla anı biriktiriyorlar.

Karagöl Sahara Millî Parkı 'yla ilgili daha fazla bilgi için bu sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Oylat / Bursa | Uludağ'ın Gölgesinde

  
  
  
  

 Sonbaharda Oylat Şelalesine Giden Patika Yol (By : hürriyet)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Bursa'nın İnegöl ilçesine 26km uzaklıktaki Oylat Kaplıcaları, son yıllarda sonbahar mevsimiyle sararıp, dökülen ağaç yaprakları ile oluşan görsel güzellikleriyle seyahat operatörlerinin de dikkatini çekmeyi başardı.

Hem Oylat'a giden yol üzerinde bulunan şeftali, armut, meşe, ıhlamur, kestane, gürgen ve çınar ağaçları, hemde Oylat Şelalesine giden patika çevresindeki orman yapısında ağaçların yapraklarını sonbahar mevsimiyle sararıp, dökülmesiyle oluşan renkli görüntüler profesyonel fotoğrafçılarında dikaktini çekiyor.

Şifalı kaplıca sularıyla yalnız çevre illerde değil tüm Türkiye'de bilinen bir termal şifa merkezi olan Oylat, hem günübirlik hemde yeterli konaklama tesis imkanlarıyla daha uzun ziyareti imkanlı kılıyor. Buraya gelenler için çevrede doğa yürüyüş imkanı olduğu gibi çok yakındaki Oylat Mağarasını da ziyaret imkanı mevcut.

Bursa Oylat Mağarası 'yla ilgili daha fazla bilgi için bu sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Küre Dağları / Kastamonu | Kanyon, Şelale, Mağara, Orman Cenneti

  
  
  
  

 Sonbaharda Küre Dağları (By : hürriyet)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Kastamonu ve Bartın arasında kalan Küre Dağları Milli Parkı sonbahar aylarında baştan sona büyüleyici sarı-kızıl renklere bürünen bir yer. Kastamonu Pınarbaşı İlçesinde bulunan Valla Kanyonu, Ilıca Şelalesi ve çevresinin sonbaharın renk tonlarıyla buluşmasının sunduğu bu görsel şölen, doğa ve fotoğraf tutkunlarını cezbediyor.

Kanyonlarından, nehirlerine Türkiye'nin önemli dağ sıralarından Küre Dağları'nda çoğu zaman sonbahar ve kış mevsimine birlikte tanık olursunuz. Dağlarda doğa yürüyüşüne çıkabilir, özellikle Zoni Yaylası, Karadere çayırları, Büyük ve Küçük Küre geçişleri, Kerpiçli ve Göksu köyleri, Drahna Vadisi, Armutlu çayırı ve Kemerli Mağarası'ndaki manzaralar herkesi mest ettiği gibi sizi de etkileyecektir.

Küre Dağları'nı gezerken, Bartın'ın Ulus ilçesindeki Drahna Vadisi, Büyük Küre ve Küçük Küre geçişinin görülebildiği 3 katlı Aşağıköy-Alpı Seyir Terası, Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde dünyanın en derin 4’üncü mağarası Ilgarini Mağarası, Dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak gösterilen Valla Kanyonu'nun giriş kısmında bulunan Muratbaşı burgulu seyir kulesine giden 1100 metrelik yürüyüş yolu, Horma Kanyonu içindeki Ilıca Şelalesine uzanan uzunluğu 5km olan yürüyüş platformu, Azdavay İlçesinde bulunan Çatak Kanyonu ve 450 metre yüksekliğe sahip cam teras, ilginizi çekebilir, Şenpazar ilçesinde 2019'da hayata geçirilen Kızılcasu Doğa Eğitim Merkezi ve Kamp Alanı'nında konaklamayı tercih edebilirsiniz.

Küre Dağları Milli Parkı 'yla ilgili daha fazla bilgi için bu sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Yenice Ormanları / Karabük | Ağaç Müzesi

  
  
  
  

 Yaz Mevsiminde Yenice Kanyon Girişi (By : Buny)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Yenice ormanlarının tamamı, yanıbaşındaki Küre dağları gibi milli park değil. Sadece Kavaklı Tabiatı Koruma Alanı ve Karabük Çitdere Tabiatı Koruma Alanı koruma altına alınmış. Her yıl binlerce doğasever Yenice ormanlarına farklı amaçlarla geliyor. Bölgede yerel yönetim tarafından 21 farklı doğa yürüyüş rotası işaretlenmiş.

Bölgede en tanınan ve ziyaret edilen yerler;

  • Şeker Kanyonu, Şeker deresi
  • Eğriova Göleti
  • Sorgun yaylası,
  • Kızıl Kayalar Tepesi,
  • Arboretum sahası: Kavaklı orman şefliği
  • Arboretum kamp alanı,
  • Yaban hayatı koruma sahası: Hodca Tepesi
  • Kent Ormanı,
  • Darıyazısı,
  • Şekermeşe,
  • Subatan seyir terası,
  • Fındıkaltı Üstü Seyir Kulesi,

Belediye tarafından yenilenen Ihlamur seyir terası ve ağaç evleri, Yenice manzarasına hakim bir tepeden çayınızı yudumlarken biraz dinlenmek veya gece konaklamak için oldukça iyi bir seçenek olabilir. Bir diğer manzaralı yürüyüş alternatifi ise Kızıl kayalar tepesinden Şeker kanyonu, kent ormanı girişine inen parkur ilginizi çekebilir. Eğriova Göleti ise doğa yürüyüşünden ziyade kamp yapmak için tercih edilen bir yer.

Şeker Kanyonu'yla ilgili daha fazla bilgi için bu sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz.

 

Amanos (Nur) Dağları / Hatay | Yükseklerdeki Hazine

  
  
  
  

 Sonbaharda Dumanlı Yaylası (By : media4)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Amanos Dağları, Kahramanmaraş'ın Ahir Dağı'nın güneyinden başlayıp yaklaşık 175 kilometre boyunca uzanan ve Hatay'da Asi Nehrinin Akdeniz'e döküldüğü Samandağı deltasında son bulan dağ silsilesidir.

Avrupa’nın korumada öncelikli yüz orman alanından biri olan Amanos Dağları'nın, bitki örtüsü açısından en önemli özelliği, orta ve yüksek bölgelerinin Doğu Karadeniz Bölgesi’ne, orta yüksekliklerin ise Balkanlar’ın Karadeniz kıyılarına benzerlik gösteriyor olmasıdır. Özellikle dağların batı kısımlarındaki nemli ormanlar, günümüzde yayılış alanı Doğu Karadeniz ve Orta Avrupa olan doğu kayını, doğu gürgeni, porsuk, ışılgan, ıhlamur, şimşir gibi ağaç topluluklarını içerir.

Sık doğu kayını ormanlarına dağ silsilesinin orta bölümünde yer alan kuzey yamaçlarda 900 – 1850 mt arasında rastlanır.

Sonbaharın sarı, turuncu renkleri Amanos Dağlarında en yoğun olarak Osmaniye, Düziçi bölgesi Dumanlı Yaylası ve çevresinde gözlenir. Bu bölgede sonbaharda, başta fotoğrafçılar ve doğaseverler olmak üzere özellikle haftasonları foto safari, doğa yürüyüşü, çadırlı kampçılık amaçlarıyla oldukça fazla ziyaretçi çeker.

Hatay civarında yer alan Hatay Tekkoz Kengerlidüz Tabiatı Koruma Alanı'yla ilgili daha fazla bilgi için bu sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Fırtına Vadisi / Rize | Görkemli Renk Havzası

  
  
  
  

 Sonbaharda Fırtına Vadisi Yamaçlarında Kardeniz Evleri (By : aa)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Büyük bölümü Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde, bir bölümü de Erzurum ve Rize sınırlarında bulunan Kaçkar Dağları Milli Parkı , sonbaharın gelmesiyle adeta görsel bir şölen sunar. Fırtına ile Hemşin dereleri arasındaki alanda bulunan ve her mevsim farklı güzellikler sunan milli parktaki Fırtına Vadisi'nde yer alan dağların zirvelerinden dökülüp vadi boyunca uzanan akarsular üzerindeki şelaleler ve sonbahar tonlarına bürünen ormanlar büyüleyici manzaralar sunar.

3700 mt.lik zirveye Verçenik Dağlarından ve Kaçkar Dağlarının Karadeniz’e bakan yamaçlarından akan kar sularının birleşmesiyle oluşan Fırtına deresi vadinin içinden geçerek denize doğru ilerler. 70km boyunca Hüsam, Hemşin, Elevit, Palovit gibi bir çok küçüklü, büyüklü derenin birleştiği bu akarsu Ardeşen’den Karadeniz’e dökülür.

Fırtına Deresi'nin takip ettiği vadi boyunca bitki örtüsünün başladığı yüksekliklerden itibaren kestane, kızılağaç, doğu ladini gibi Doğu Karadeniz bitki örtüsünün en zengin hali görülmeye başlanır. Örneğin, Şenyuva mevkiinde kalın çaplı ve boylu şimşirlerden oluşan bir topluluk milli park içinde yer alır.

Çamlıhemşin’in yukarı bölümleri ile Ayder, Fırtına ve Elevit vadilerinin her iki yamacında yayılımı gözlenen orman yapısı, dünyada hızla azalan ve en değerli ekosistemlerden biri olarak kabul edilen doğal yaşlı orman özelliğine sahiptir. Bununla birlikte Fırtına Vadisi Türkiye’deki saf şimşir ormanlarının en iyi örneklerinden birini oluşturur.

Sonbaharda Fırtına Vadisinin her noktası ayrı güzelliğe sahip olur. Doğa yürüyüşçüleri için Konaklar Mahallesi'nden Ortan Köyü'ne tarihi patikalarda yaklaşık 2 saatlik keyifli bir yürüyüş iyi bir tercih olabilir. Veya Ayder Yaylası’ndan Avusor yaylasına çıkan yola adım attığınız andan itibaren yol boyu sonbahar renklerinin etkilemeyeceği kimse olamaz herhalde. Bu rotayı biraz daha zenginleştirmek adına Palovit Şelalesi'ne ilerlemek iyi gelecektir.

Kaçkar Dağları Milli Parkı'yla ilgili daha fazla bilgi için bu sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz. Veya gitmişken aynı çevrede, yakın mesafelerde bulunan Çamlıhemşin Gelin Tülü Şelalesi, Çamlıhemşin Palovit Şelalesi, Çamlıhemşin Tar Deresi Bulut Şelalesi Tabiat Anıtı, Badara Yaylası, Akyamaç (Hemşin) Şelalesi Tabiat Parkı, Çayeli Ağaran Şelalesi gibi ilgi çeken doğa güzellikleriyle ilgili daha fazla bilgi için sayfalarımızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Kasnak Meşesi Ormanı / Isparta | Güz'ün Masal Sofraları

  
  
  
  

 Sonbaharda Bir Kasnak Meşesi Topluluğu (By : Buny)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Kasnak meşesi ormanının özelliği, meşe ağaçlarının küçük grup veya kümeler halinde bulunmalarıdır. Kasnak meşesi, toprağın derin olduğu ve çukur alanlarda en iyi gelişmeyi gösterir. 25-30 m. boy ve 1.6 m. kadar çapa ulaşmaktadır. Kasnak meşesi, akmeşe grubuna dahil bir ağaç türüdür.

Isparta, Eğirdir ilçesi, Yukarıgökdere köyü sınırları içinde yer alan Kasnak Meşesi Ormanı 1987 yılında tabiatı koruma alanı olarak ilan edilmiştir ve dünya üzerinde "Kasnak Meşe'sinin" yoğun olarak bulunduğu tek Kasnak Meşesi Ormanıdır. Alanı kaplayan Kasnak Meşesi Ormanının yüksekliği ise 1300-1848 mt arasındadır.

Koruma alanı girişinden yaklaşık 1km sonra ulaşılan geniş alan en görkemli kasnak meşesi ve grubunun bulunduğu yerdir. Buraya gelen herkesin, her grubun burada fotoğrafı vardır. Alan oldukça geniş, düz ve çadır kurmaya müsaittir. Bu noktaya kadar otomobil, minibüs, hatta midibüs rahatça gelebilir. Alanın herhangi bir noktasında su, wc veya aklınıza gelebilecek hiç birşey yoktur. Doğal ortam vardır. Koruma alanı sonbaharda özellikle kasım ayı, geniş yaprakların aldığı renkleri görmeye gelenlerin oldukça arttığı bir zaman dilimidir. Bölge, bu aylarda hem pekçok kişisel ziyaretçiyi çekiyor hemde doğaseverlerin yürüyüş rotalarına giriyor.

Yörede kasnak meşesi, saçlı meşe, makedonya meşesi, mazı meşesi, lübnan sediri, karaçam, kızılçam, toros köknarı, kakar ardıcı, boylu ardıç, çınar yapraklı akçaağaç, akçaağaç, çiçekli dişbudak, sivri meyveli dişbudak gibi ağaçların yayılışı gözlenir.

Isparta Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı'yla ilgili daha fazla bilgi için bu sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Çilingoz Ormanları / İstanbul | Denizle Kumsal Birde Orman

  
  
  
  

 Çilingoz Ormanlarında Sonbahar (By : ümit-net)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Çilingoz Tabiat Parkı, Çatalca'da Yalıköy ve Kıyıköy arasında kalan bölgede, Çilingoz deresinin denize döküldüğü yerdedir. Karadeniz kıyısındaki parkın yaklaşık 800 mt uzunluğunda, ince kumlardan oluşan bir kumsalı var. Deniz ve tatlı suyun birleştiği bir noktada olan tabiat park alanında daha çok kayın, kızılağaç, gürgen, saçlı meşe türü ağaçların yayılımı gözlenir.

Ziyaretçilerin daha yoğun kullandığı kumsal önünde bulunan tesislerden yiyecek içecek alabilir, piknik yapabilir, rezerve edilmiş alanda çadırlı ve karavanlı kamp yapabilirsiniz. Dilerseniz mevcut ağaç evlerde de konaklayabilirsiniz. Alanın genelini kullanarak ise farklı mesafelerde doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Çilingoz Tabiat Parkı'yla ilgili daha fazla bilgi için bu sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Polonezköy / İstanbul | Aşk Tanrıçasının Mevsimi

  
  
  
  

 Sonbaharda Polonezköy Ormanları (By : aa)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Polonezköy Tabiat Parkı, 1994 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından doğal koruma alanı ilan edilmiştir. Polonezköy Tabiat Parkı İstanbul'un en önemli ve en çok ziyaret edilen doğal alanlarından birisidir. Alan içinde doğa yürüyüşü vb doğa spor imkanları olduğu gibi parkın içerisinde yer alan kahvaltı mekanları ve küçük işletmeler buranın tüm ihtiyacını karşılamaktadır. Alanda kestane, gürgen, meşe, kayın, ıhlamur, defne, kocayemiş, karayemiş vb geniş yapraklı orman örtüsünün yayıldığı gözlenmektedir.

Polonezköy Tabiat Parkı'yla ilgili daha fazla bilgi için bu sayfamızı da incelemek isteyebilirsiniz.

Atatürk Arboretumu / İstanbul | Bilgenin Bahçesi

  
  
  
  

 Sonbaharda Atatürk Arboretumu (By : Buny)

Türkiye'de Sonbaharda Görülmesi Gereken Yer Önerileri

Bahçeköy, Belgrad Ormanı girişinde bulunan Atatürk Arboretumu aslında yılın her günü ziyaret etmeye değer bir alan. Ne varki sahip olduğu çok çeşitli coğrafyalara ait nadir ağaçlar, yapay göletler ve peyzajı tamamlanmış yollar, oturma grupları ile birlikte özellikle sonbaharda inanılmnaz güzel görüntüler verir. 29 Ekim'den itibaren kasım sonuna kadar arboretumun, evlenen çiftlerin dış mekan çekimlerine konu olduğunu, okulların öğretmenleri, öğrencileri getirdiğini, sağda solda çok yoğun İG foto çekimleri yapıldığını veya doğaseverlerin yavaş yürüyüşlerle çevreyi gezdiklerini görebilirsiniz.

Buraları da Görmek İsteyebilirsiniz


Tarih 2021-01-22 10:06:00

iğneadayedigöllerabant gölüşavşatsahara-karagöloylatküre dağlarıyenice ormanlarıamanos dağlarıdumanlı yaylasıfırtına vadisifırtına deresigelin tülüpalovittar deresibulut şelalesikasnak meşesiçilingozsonbaharpolonezköyatatürk arboretumu
Yorumlar
Yorum Yok
Son Eklenenler
Murat SARI

Türkiye'deki doğal tatil cennetleri

Murat SARI 3 ay önce

Murat SARI

Kış Tatilinde Gidebileceğiniz 5 Rota

Murat SARI 11 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Apollon Smintheus Kutsal Alanı

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 11 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Karasu'dan Kefken'e Gizli Bir Koy Keşfettik! (Şehirden Köye Göç ve Tatil)

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 1 yıl önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

BABAKALE Gezilecek Yerler (Gezelim Görelim VLOG)

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 1 yıl önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Assos Sivrice Koyu'nda Macera: Çıplak Elle AHTAPOT AVI

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 1 yıl önce

İbrahim DEVECİ

Türkiye'de glamping deneyimi yaşamak isteyenler için 5 efsane yer

İbrahim DEVECİ 1 yıl önce