Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

9 Canlı Ol - Kişisel Kamp Eşyaları

Kişisel Kamp Eşyaları

9 Canlı Ol - Kişisel Kamp Eşyaları
BÜNYAMİN ŞAHİN

BÜNYAMİN ŞAHİN 4 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

 

Kişisel Kamp Eşyaları 

Mükemmel bir ekipman kombinasyonu sadece deneme ve yanılma yoluyla oluşturulabilir. Yolculuğa başlamadan önce son kampınızda kullanmadığınız eşyaları listenizden mutlaka çıkarın. Her kamp yapışınızda yanınıza almadığınız ve almayı dilediğiniz eşyalar olacaktır, bu şekilde her seferinde ekipmanınız da değişiklikler meydana gelecektir. Bazı eşyalar işinize çok yarayacak ve eskiyerek yıpranmış arkadaşlarınız haline gelecektir. Sonuç olarak, eşyalarınızla çok yakın bir ilişki kuracak ve eşyalarınızı kaybetmek veya kırmaktan sakınacaksınız.

Temel Malzemeler

Harita: Harita her zaman kuru tutulmalı ve kullanılan bölgeyi gösterecek şekilde dikkatlice katlanmalıdır. (Türkiye'de mevzuat gereği resmi harita dağıtımı izne tabidir.)
Bununla beraber gelişen teknoloji çerçevesinde artık haritalar telefonlarımıza, tabletlerimize girmiş durumdadır. Harita çözümünü bir elektronik ortamda çözecekseniz bu kezde batarya, yedek pil vb tedarikli olmalısınız.

Pusula: Pusula, eşyalarınız arasında en hayati parçalardan birisidir ve güvenli bir yerde taşınmalıdır.
Yeni teknoloji imkanlarıyla GPS veya navigasyon cihazları kullanıyor olabilirsiniz. Bu ekipmanları efektif bir şekilde kullanmayı mutlaka öğrenin.

Fener: El feneri, mümkün olduğunca küçük ve su geçirmez olmalıdır. Ellerin kullanımını serbest bırakan alın/kafa) feneri de tercih edilebilir.
Çadır içindeki işlerinizde kullanabileceğiniz, çadırın tavanına asabileceğiniz bir fenerde işlerinize oldukça yardımcı olacaktır.

(O) Dürbün: Dürbün, olabildiğince küçük ve sağlam olmalıdır. Su geçirmez olsa bile plastik bir torbada muhafaza edilmelidir.

Su matarası: Metal bir matara, soğuk havalarda içindeki su donarsa çatlayabilir. Plastik mataralar da ateşe çok yakın birakılırlarsa eriyebilirler.

İsviçre çakısı: Keskin ve sağlam bir bıçağa sahip bir çakı en çok ihtiyaç duyacağınız eşyalardan birisidir. Çakıda yer alan diğer araçlar da (Büyük çakı, tornavida, keski, rayma, çengel, tirbuşon, küçük bıçak, büyüteç, makas, küçük tornavida, şişe açacağı, törpü, tahta testeresi, konserve açacağı, yıldız tornavida) kullanışlıdır ancak çakı, dikkatsizce kullanıldığı takdirde kolaylıkla kırılabilmektedir.

Yemek kabı: Kampta yemek pişirebilmek için iyi bir yemek kabı işlevsel olacaktır. Elinizi yakmamak için metal tutacakları bantlamak oldukça pratik bir fikir olabilir.

(O) Su arıtıcı: Bu su arıtıcısı doğal suda var olabilecek hastalıklardan korunmak için içmeden önce suyu arıtmanızı sağlar. 

Ocak/soba: Basit ama yüksek kalitede bir ocak/soba tercih edin. Ocağı her zaman temiz tutun ve darbelerden koruyun. 

Ocak/soba yakıtı: Yakıt şişenizin sızdırmadığına ve temiz olduğuna emin olun. Eğer yeteri kadar temiz değilse filtre edin.

 

Kişisel Malzemeler

Tabaklar ve kaplar: Kendinizi yakmamak için plastik veya ahşap tabak ve kap tercih edin. Hiçbir zaman sıcak tencereden yemek yemeyin.

İçecek kupası: Plastik (veya metal) bir kupa hem soğuk hemde sıcak içecekler için kullanılabilir.

Çatal, bıçak, kaşık seti: Tüm çatal ve bıçakları zehirlenmeyi engellemek için temiz tutun. Eğer çatal veya bıçağı kırar veya kaybederseniz, ağaçtan yenilerini yapabilirsiniz.

Dudak kremi: Dudak kremi dudakların çatlamasını engellemek için her türlü iklim için gereklidir. Gün içerisinde dudaklarınızın kuruduğunu hissettiğiniz her anda kullanın.

Güneş kremi: Karlı havalarda ve özellikle yüksek  irtifada açık havalarda güneş kremi kullanmak önemlidir.

Havlu: Büyük bir havlu küçük parçalara kesilerek terinizi veya yüzünüzü sileceğiniz bir parça kumaş haline getirilebilir. Havlu aynı zamanda atkı olarak da kullanılabilir.

Yıkanma kiti: Kişisel hijyen malzemelerinizi özel bir çantada bir arada tutun, Yıkanırken bu çantayı kişisel eşyalarınızın kaybolmasını engellemek için bir ağaca asın.

Su geçirmez kibrit: Bu kibritlerin uçları parafin ile kaplanmıştır.

İlk yardım kiti: Yaralanmalara müdahale edebilmeniz için ilk yardım kiti oldukça önemlidir.
İlk yardım kitinin içeriğiyle ilgili pekçok liste olmakla birlikte kit ilk yardım bilginiz ölçüsünde zenginleştirilmelidir. Kullanamayacaksanız veya ekibinizde kullanabilecek birisi yoksa örneğin, bistüri, serum vb almayın.

Dikiş seti: Bu seti kumaş yırtıklarını dikmek için kullanın. Gerektiğinde bazı içeriklerini ilkyardım malzemesi olarak ta kullanabilirsiniz.

Hayatta kalma kiti: Hayatta kalma kiti vahşi doğada bulunmayan hayati eşyaları içerir.

Sıcak ve Kuru

Çadır ve uyku tulumu: Çadırlar ve uyku tulumları hayatta kalmak için ihtiyaç duymadığımız eşyalar olsa da dağdaki eviniz gibidirler. Her zaman uygun bir şekilde muhafaza edilmeli ve hiçbir zaman ıslanmalarına izin verilmemelidir.

 

9 canlı ol makale serisinin diğer yazılarına buradan ulaşabilirsiniz.
9 Canlı Ol - Doğru Kıyafet Seçimi
9 Canlı Ol - Ayakkabı Seçimi
9 Canlı Ol - Kişisel Kamp Eşyaları

Bu makale "Dokuz canlı Ol : Hayatta Kalma Rehberi"  kitabından aktarılacak bilgi dizisinin bir bölümüdür...

 

9 Canlı Ol - Kişisel Kamp Eşyaları
Tarih 2020-03-25 19:04:45

Kişisel Kamp Eşyalarıharitapusulael feneridürbünsu matarasıişviçre çakısıyemek kabısu arıtıcıocalsobayakıt
Yorumlar
Yorum Yok
Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 5 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 6 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 6 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 7 ay önce