Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Yalova Bisiklet Parkurları - Kolay ve Orta Parkurlar

Yalova Zorluk Derecesi Düşük ve Orta Bisiklet Parkurları

Yalova Bisiklet Parkurları - Kolay ve Orta Parkurlar
BÜNYAMİN ŞAHİN

BÜNYAMİN ŞAHİN 4 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Zorluk Derecesi Kolay ve Orta Parkurlar

Yalova bölgesinde Bisiklet parkuru olacak yollar ve patikalar vardır. Bunların büyük çoğunluğu Bisiklet binen insanlar tarafından bilinmemektedir, sadece Perşembe Akşamı Bisikletçileri, Yalova M.T.B Grubu, Extreme Yalova Grubu gibi gruplar tarafından bilinmektedir. Yalovanın doğası bitki varlığı, hayvan varlığı, sürüş ortamı, seyir zevki, zemin özellikleri gibi etkinlik kalitesini artıran kıstaslar düşünüldüğünde keşfedilecek çok daha cazip parkurların olduğu tahmin edilmektedir. Yaklaşık 25 ila 30 parkur çıkarılabilir. Bölgemizde Bisiklet sporuna talep sürekli artmaktadır.

Kolay Parkurlar

    #1 Yalova Şehiriçi Parkuru (16Km.)

Yalova şehir merkezinde kentin tüm arterlerini kullanarak yapılan bir ter atma turudur. Saatte 23 km’lik bir ortalama hızda 40 dakikada tamamlanabilir. Maksimum 40km’yi görebileceğiniz bu turda güzergah sırası, İDO Yenikapı feribot iskelesi, Yalı Caddesi, Kent Meydanı, Fatih Caddesi, Termal yol ayrımı, Gazipaşa Caddesi, Kent Meydanı, Cumhuriyet Caddesi, Şehit Ömer Faydalı Bulvarı, Termal yolu girişi, Fatih Caddesi’ne dönüş, Marmara Caddesi, Spor Caddesi, Çeşme Sokak ve Kent Meydanı şeklinde gerçekleştirilebilir. Tamamen eğimsiz ve düz yollardan oluşan bu parkur, özellikle trafiğin yoğun olmadığı sabahın erken ya da akşamın geç saatleri için idealdir.

Yalova Şehiriçi Turu GE İz Haritası ve Yükseklik Profili

Yalova Bisiklet Parkurları - Kolay ve Orta Parkurlar

Tur mesafesi 716 Km. Min yükseklik 38 mt
Tur süresi 40 dakika Maks yükseklik 67 mt
Ortalama hız 23,3 Km. Toplam yokuş 99 mt
En yüksek hız 38,5 Km. Toplam iniş - mt.
    Zorluk derecesi Çok düşük

    #2 Yalova Şehir Merkezi - TİGEM Parkuru (16Km.)

En kolay PAB tur rotası olan bu rota, kent meydanından başlar, yürüyen köşk’e gidilen ilk bölümün ardından köşkle tigem çağdaş yaşam kampları arasında kalan mesafenin de katılmasıyla toplamda 16 km’yi bulur. 8 şeklinde bir çift ringe benzetilebilecek bu rotada ilk ringte yürüyen köşk – devlet hastanesi, İzmit-yalova yolu – yalı caddesi ve kent meydanı, devamında ise fatih caddesi - tigem yolu – çağdaş yaşam evleri – tigem yolu – Gazipaşa caddesi – kent meydanı şeklindedir. Toplamda ortalama saatte 20 km ve maksimum hız 40 km olmak üzere 50 dakikada tamamlanır.
Gidişte eğer yaz mevsimindeyseniz yürüyen köşkte oturmak keyiflidir. Hastane kafede de mola verilebilir. Şehir içini pas geçersek, Tigem’de belediyenin tesislerinde çay içilebilir veya dönüş yolunda Gazipaşa caddesi girişindeki mendirek kafeterya veya deprem anıtının yer aldığı 17 Ağustos parkı, çay kahve molaları için uygundur. Ancak bizim tavsiyemiz, turu Gazipaşa Caddesi’nin en güzel yerinde, köprüden önce akasya park mevkisindeki dondurmacılarda dondurma keyfi yaparak sonlandırmak.

Yalova Şehir Merkezi - TİGEM Parkuru GE İz Haritası ve Yükseklik Profili

Yalova Bisiklet Parkurları - Kolay ve Orta Parkurlar

Tur mesafesi 16 Km. Min yükseklik 0 mt
Tur zamanı 50 dakika Maks yükseklik 0 mt
Ortalama hız 20 Km. Toplam yokuş 0 mt
En yüksek hız 40 Km. Toplam iniş 0 mt.
    Zorluk derecesi Çok Düşük

    #3 Yalova - Sultaniye Parkuru (23Km.)

Sultaniye’ye, doğu sahil bandı güzergâhından Çiftlikköy, Özdilek önü, 500Evler yolu izlenerek 11 km’lik bir yoldan gidilir. Sultaniye’nin köy kahvesinde, kahveci Hüseyin’in yerinde çay ve meşrubat molası vermek için alınacak süre, ortalama 12 km’lik hızla 1 saattir. Dönüşle birlikte toplam 2 saatlik parkurda en yüksek hız saatte 35 km ile dönüş yolundaki eğimle süzülürken alınabilir. Dönüş aynı güzergâh izlenerek kent meydanına yapılır.

Yalova-Sultaniye Parkuru GE İz Haritası ve Yükseklik Profili

Yalova Bisiklet Parkurları - Kolay ve Orta Parkurlar

Tur mesafesi 23 Km. Min yükseklik 35 mt
Tur süresi 1 saat 54 dakika Maks yükseklik 70 mt
Ortalama hız 12 Km. Toplam yokuş 78 mt
Maks hız 35 Km. Toplam iniş 99 mt.
    Zorluk derecesi Düşük

    #4 Yalova - Çiftlikköy - Siteler Parkuru (21Km.)

Klasik PAB rotalarından en kolayı olan Siteler turu, Yalova şehir merkezinden en yakın ilçenin merkezine yapılan ve her yaştan bisikletçinin keyifle katılabileceği turlardandır. 10 km’lik gidiş rotası, kent meydanından Yürüyen köşk yolu, Çiftlikköy sahil yolu, Barış sokaktan Barbaros bulvarına dönüşle devam eder. Dileyen bisikletçiler burada Gizlibahçe Çay bahçesinde mola verebilir. Tabi eğer Çiftlikköy sahil yoluna çıktığınızda önünden geçtiğiniz onlarca kafeden birine uğramadıysanız. Parkur, devlet hastanesi arkasından yine yürüyen köşk yolunu takiben kent meydanına varışla tamamlanır.
Dileyenler için Gazipaşa Caddesi üzerinden tur şehir içindeki sahil yolunda devam edebilir. Buradan Fatih Caddesi üzerinden Cumhuriyet Caddesine varış, yeniden spor caddesinden Marmara caddesine dönüş ve Şehit ömer faydalıdan kent merkezine varış, toplam 20 km’yi bulan bir parkur sağlayacaktır. Böyle bir parkurun tamamı 1 saat 15 dakika alır, ortalama 20 km’lik ve maksimum 40 km’lik bir düz yol parkuru hızıyla.

Yalova - Çiftlikköy - Siteler Parkuru GE İz Haritası ve Yükseklik Profili

Yalova Bisiklet Parkurları - Kolay ve Orta Parkurlar

Tur mesafesi 21 Km. Min yükseklik 31 mt
Tur süresi 1 saat 15 dk Maks yükseklik 61 mt
Ortalama hız 16 Km. Toplam yokuş 95 mt
Maks hız 38 Km. Toplam iniş 111 mt.
    Zorluk derecesi Düşük

    #5 Yalova Merkez - Elmalık Köyü Parkuru (20Km.)

Yalova’nın merkez köylerinden olan Elmalık’a gidiş için doğu sahil bandında yer alan Yürüyen Köşk yolu kullanılarak İzmit karayolunun diğer tarafına geçilir. İsmetPaşa Mahallesi’nden Elmalık yoluna geçerek son 2 km’si zorlayıcı eğim bulunan köye ortalama bir hızla 45 dakikada varılabilir. Köy kahvesinde verilecek bir içecek molasının ardından aynı güzergah takip edilerek kent meydanına dönülebilir. Elmalık parkuru, yeni başlayan bisikletçilerin bir sonraki aşamaya geçiş için kullanılabilecek trafiğin az, iniş ve çıkış eğimlerinin cesaret verici olduğu uygun bir parkurdur.

  Yalova Merkez - Elmalık Köyü Parkuru GE İz Haritası

Yalova Bisiklet Parkurları - Kolay ve Orta Parkurlar

Tur mesafesi 20 Km. Min yükseklik 00 mt
Tur zamanı 1 saat 30 dk Maks yükseklik 00 mt
Ortalama hız 15 Km. Toplam yokuş 00 mt
Maks hız 25 Km. Toplam iniş 00 mt.
    Zorluk derecesi Düşük

Orta Zor Parkurlar

    #1 Yalova Merkez - İstihkam Tepe Sugören Köyü Parkuru (32Km.)

Şehir merkezinden İstihkam Tepe’ye yolculuk toplam 32 km’dir. Kent Meydanı’ndan Yalı Caddesini izleyerek Bursa yoluna çıkıldıktan sonra Kirazlı sapağına kadar 7 km boyunca Bursa yolunda pedallayarak Kirazlı sapağına yaklaşık 35 dk’da varılır. Kirazlı’ya varırken 2 hafif eğimli çıkış bulunur. Kirazlı’da su molası verilebilir, zira yolun kalan kısmında varış noktasına kadar içecek desteği alınabilecek bir köy bulunmamaktadır. Bundan sonrası zorlu bir çıkışlar silsilesidir. Höyüktepe – Sugören yol ayrımına kadar 14 km yol yapılır, toplam süresi ise 1 saat 20 dakikadır. Sugören’e varmak için 2 km daha pedal çevrilir. 16 km’lik toplam gidiş parkuru 1 saat 35 dakikada geçilir. Dönüşle birlikte toplam mesafe 32 km’dir ve 3,5 saati bulur.

Yalova - İstihkam Tepe Sugören Parkuru GE İz Haritası ve Yükseklik Profili

Yalova Bisiklet Parkurları - Kolay ve Orta Parkurlar

Tur mesafesi 32 Km. Min yükseklik 1 mt
Tur süresi 3 saat 30 dk Maks yükseklik 584 mt
Ortalama hız 15 Km. Toplam yokuş 489 mt
Maks hız 50 Km. Toplam iniş 168 mt.
    Zorluk derecesi Orta Zor

    #2 Yalova Merkez - Termal Sudüşen Şelalesi Parkuru (23Km.)

Yalova merkezden, Sudüşen şelalesine yaklaşık 23 km’lik bir mesafe bulunmakla birlikte orta zorluktaki parkurun asıl yükseltileri Termal’den sonra başlar. Yalova’dan çınarlı yolu takip ederek Samanlı, Kadıköy, Yenimahalle’den geçilir ve Termal’e varılır. Burada tarihi Yaver Köşkü, Atatürk Köşkü, tarihi sinema, kaplıcalar ziyaret edilebilir. Hiçbiri olmazsa kısa molanızda çınar otelin bahçesindeki yaşlı çınarın gölgesinde içecek molası verin. Buraya kadar yaşanacak tek zorluk Yenimahalle rampasını çıkarken deniz seviyesinden 120 metreye varan yükseltiyi tırmanmaktır. Ancak minik zirvede görülecek Gökçe Barajı’nın panoramik manzarası, turun ikinci etabı için çok daha fazlasını vaat etmektedir. 15’inci km’den yani Üvezpınar Köyü çıkışından itibaren zorluklar başlar. Bundan sonraki 8 km. çok sayıda ve yorucu iniş çıkışlarla geçer. Ardından varılacak Sudüşen şelalesi ise çekilen tüm yorgunluğa değecektir.

Tur mesafesi 23 Km. Min yükseklik 1 mt
Tur süresi 2 saat 30 dk Maks yükseklik 333 mt
Ortalama hız 00 Km. Toplam yokuş 725 mt
Maks hız 00 Km. Toplam iniş 446 mt.
    Zorluk derecesi Orta Zor

    #3 Festival Parkuru (Yalova - Kapılıçınar - Yalova) (37Km.)

2012 Yalova Bisiklet Festivalinin de gerçekleştirildiği bu güzel ring parkuru, Yalova merkez-Hacımehmet Köyü-Kurtköy-Kapılı Çınar-Yenimahalle-Çınarlı Yol-Yalova şeklinde özetlenebilir. 37 km’lik bu parkur saatte 12 km’lik bir ortalama hızla 3,5 saatte alınabilir. Turun ilk bölümü olan Hacımehmet Köyü’ne, Toki yolundan giriş yapılır. Saatte 19 km’lik bir hızla 6 km uzaklıktaki köye 27 dakikada ulaşılır. Hacımehmet Köyü’nden sonra Kurtköy’e gidişte alınması gereken zorlu yokuşlar vardır. Kurtköy’ün, Yalova’ya 13 km uzaklıktaki köy merkezine varış 1 saat 20 dakika kadar sürer. 5 km ilerideki mesire alanı Kapılıçınar’a varmak için yarım saat daha pedal çevirmek gerekir zira yükseklik 224 metreye çıkacaktır. Burada akan suyun başından ayrılmak zor olsa da dönüşte kapılı Çınar’dan rakımı 147 metre olan Kurtköy’e iniş, Gökçe Barajı manzarası eşliğinde Yenimahalle’ye iniş ve Yalova’ya dönüş zaman alır.

Festival Parkuru (Yalova - Kapılıçınar - Yalova) GE İz Haritası ve Yükseklik Profili

Yalova Bisiklet Parkurları - Kolay ve Orta Parkurlar

Tur mesafesi 23 Km. Min yükseklik 1 mt
Tur süresi 2 saat 30 dk Maks yükseklik 333 mt
Ortalama hız 00 Km. Toplam yokuş 725 mt
Maks hız 00 Km. Toplam iniş 446 mt.
    Zorluk derecesi Orta Zor

    #4 Yalova - Orhangazi - İznik Parkuru (62Km.)

Yalova’dan turumuz Orhangazi’ye olabileceği gibi, Keramet, Boyalıca ya da İznik’e de yapılabilir. Bursa yolu kullanılarak geçilecek olan 1 saat 26 dakika sonunda, Soğucak rampası gibi zorlu bir yokuşu da alt ettikten sonra Orhangazi’ye varıldığında almış olduğumuz mesafe 23 km’dir. Yolumuza İznik Gölü’nün kuzeyinden devam ederek, Keramet Köyü’ne varabiliriz. Orhangazi-Keramet arasındaki 15 km’yi 55 dakikada geçebiliriz. Bunun için saatte ortalama 18 km hızla yol almak ve 99 metrelik yüksekliğe sahip bir eğimle karşılaşacağımızı bilmek yeterlidir. Keramet’ten Boyalıca’ya 23 dakikada aynı koruyarak varabiliriz. Sırada Çakırca var. 10 km’lik bu mesafeyi de 12km’lik yavaş bir tempoda yarım saatte geçebiliriz. İznik’e varış için artık bir engel kalmadı. Saatte 20 km’lik bir hızla kalan 6 km’yi de hızla geçerek 20 dakika sonra tarihi kente varıyoruz. Toplamda 3 saat 36 dakika pedal çevirdik ve 62 km yol aldık. Dönüş için de en az bu kadar pedal çevirmek gerekiyor.

Yalova - Orhangazi - İznik Parkuru GE İz Haritası ve Yükseklik Profili

Yalova Bisiklet Parkurları - Kolay ve Orta Parkurlar

Tur mesafesi 62 Km. Min yükseklik 11 mt
Tur süresi 3 saat 30 dk Maks yükseklik 336 mt
Ortalama hız 17 Km. Toplam yokuş 668 mt
Maks hız 44 Km. Toplam iniş 587 mt.
    Zorluk derecesi Orta Zor

destekleyici kaynaklar
YALOVA DOĞA TURİZMİ MASTER PLANI

Yalova Bisiklet Parkurları - Kolay ve Orta Parkurlar
Tarih 2020-06-17 14:57:27

yalovabisikletparkurkolayorta
Yorumlar

Doğadakiler

Ayşe Arman
Teşekkürler emeğinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş.
Beğen · Cevapla · 4 yıl önce

Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 5 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 6 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 6 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 7 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 7 ay önce