Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar

Yalova Zorluk Derecesi Yüksek Bisiklet Parkurları

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar
BÜNYAMİN ŞAHİN

BÜNYAMİN ŞAHİN 4 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Zorluk Derecesi Yüksek Parkurlar

Yalova bölgesinde Bisiklet parkuru olacak yollar ve patikalar vardır. Bunların büyük çoğunluğu Bisiklet binen insanlar tarafından bilinmemektedir, sadece Perşembe Akşamı Bisikletçileri, Yalova M.T.B Grubu, Extreme Yalova Grubu gibi gruplar tarafından bilinmektedir. Yalovanın doğası bitki varlığı, hayvan varlığı, sürüş ortamı, seyir zevki, zemin özellikleri gibi etkinlik kalitesini artıran kıstaslar düşünüldüğünde keşfedilecek çok daha cazip parkurların olduğu tahmin edilmektedir. Yaklaşık 25 ila 30 parkur çıkarılabilir. Bölgemizde Bisiklet sporuna talep sürekli artmaktadır.

    #1 Yalova - Delmece - Yalova Ring (77Km.)

İstanbul’dan gelen bisikletçilerin Sudüşen’den sonra en sevdiği parkur olan Delmece parkuru, Yalova’dan gidiş-geliş ring olarak düşünüldüğünde toplam 6 saatte tamamlanabilecek bir parkurdur. Ortalama 13 km’lik bir hızla 77 km’lik parkur yaklaşık 6 saatte katedilebilir. Turumuzda Yalova şehir merkezinden Çınarcık yolu takip edilerek gidiliyor. Çınarcık’ın eski yol denilen şehir içi üst yolunun gidişte tercih edildiği parkurda, Çınarcık’a giriş süresi saatte 14.7 km’lik hızla 40 dakika olarak gerçekleşiyor. Yalova ile Çınarcık girişi arasındaki mesafe 11,5 km kadar. Turun toplam mesafesi 77 km civarında. Toplam 5 saat 46 dakika boyunca bisiklet üzerinde olabilirsiniz. Ortalama hız 13,4 km. maksimum hız ise inişlerde 55 km’yi görüyor.

Yalova-Delmece-Yalova Ring Parkuru Yükseklik Profili

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar

Yalova-Delmece-Yalova Ring Parkuru GE İz Haritası

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar

Tur mesafesi 77 Km. Min yükseklik 3 mt
Tur zamanı 5 saat 46 dakika Maks yükseklik 748 mt
Ortalama hız 13,4 Km. Toplam yokuş 1843 mt
En yüksek hız 55,8 Km. Toplam iniş 1840 mt.
    Zorluk derecesi Yüksek

    #2 Çınarcık - Sudüşen - Yalova Parkuru (85Km.)

Çınarcık şehir merkezinden başlayarak, Koruköy’e kadar Çınarcık yolunu takip eden parkurda Koru’dan çıkmadan Akköy yoluna saparak ilerlenir. Akköy mezarlık önünden geçerek ve köye girmeden Termal’e doğru devam edilir. Termal içinde mola vererek kaplıcalar, sinema kafe, Termal Atatürk Köşkü gezilebilir. Gezinin bundan sonrası yaklaşık 7-8 km’lik zorlu iniş çıkışlar içeriyor. Üvezpınar Köyü çıkışını takipederek Sudüşen Şelalesi’ne varılır. Burada verilen moladan sonra Termal, Yenimahalle, Kadıköy güzergahından Çınarlı Yol izlenerek Yalova merkezine varılır.

Çınarcık - Sudüşen - Yalova Parkuru GE İz Haritası

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar

Tur mesafesi 85 Km. Min yükseklik 0 mt
Tur zamanı 5 saat 30 dakika Maks yükseklik 373 mt
Ortalama hız 0,0 Km. Toplam yokuş 1158 mt
En yüksek hız 0,0 Km. Toplam iniş 1129 mt.
    Zorluk derecesi Yüksek

    #3 Yalova - Teşvikiye Parkuru (23Km.)

Yalova’dan Delmece’ye pedal çevirmek isteyen bisikletçiler, Delmece’yi olduğu kadar yol üzerindeki Erikli Şelalesi, Küçük ve Büyük Dipsiz Gölleri ve diğer doğal güzellikleri de hedefliyor demektir. Yalova merkezinden Çınarcık-Termal yol ayrımına kadar olan 4 km’lik yol düz ve sorunsuz bir şekilde 15 dakikada geçilebilir. Ancak yolun Koru’ya kadar olan 7 km’lik kısmında zorlayıcı iki yokuş ve bir iniş var. Koru’dan 20 dakika sonra Çınarcık üst yoluna girilir. Bu, yolun 16.km’sidir. Teşvikiye-Karpuzdere’ye ve meşhur pideciye varış 4 km ve 15 dakika kadar sonradır.

Yalova-Teşvikiye Parkuru Yükseklik Profili

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar

Yalova-Teşvikiye Parkuru GE İz Haritası

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar

Tur mesafesi 23 Km. Min yükseklik 34 mt
Tur zamanı 1 saat 21 dakika Maks yükseklik 172 mt
Ortalama hız 17 Km. Toplam yokuş 265 mt
Maks hız 60 Km. Toplam iniş 233 mt.
    Zorluk derecesi Yüksek

    #4 Teşvikiye - Delmece Parkuru (36Km.)

Herkesin Yalova’daki en favorisi desek yeri var. Tur güzergahında Erikli Şelalesi, dipsiz göller ve Delmece Yaylası var. Üstelik son derece zorlu ve sürekli bir çıkış rotası. Toplam mesafesi 36 km. ortalama 13 km’lik bir hızla ancak 2 saat 45 dakikada çıkabiliyoruz Delmece’ye. Maksimum hızımız uygun noktalarda 48 km’yi bulsa bile 87 metrelik Teşvikiye’den 787 metrelik Delmece Yaylasına çıkıldığının göz ardı edilmemesi gerekir. Bu zorlu yolda toplam 543 metre yokuş çıkıyoruz. Ancak 830 metrelikte inişimiz var. Teşvikiye’de pedal bastıktan 7 km ve 50 dakika sonra ilk durağımız Erikli Şelalesi. Burada mola verebilir, fotoğraf çekebilir, doğayı seyre dalabiliriz. Ama sırada Küçük Dipsiz Göl var, yolun 12.km’sinde yani Erikli’den 5 km kadar sonra. Ancak bu 5 km’lik yol tamamen çıkış ve yarım saatimizi alıyor. Hemen yanı başında da Büyük Dipsiz Göl var. Bundan 4,5 km ve bir yarım saat daha sonra Delmece öncesi bir yol ayrımına varıyoruz, dilersek Karlık Yaylası’na giden sağ yola sapabilir ve zorlu çıkışımızı sürdürebiliriz, ya da 1,5 km daha ve 5 dakika, pedal çevirerek Delmece’ye varabiliriz. 18 km’lik bu çıkış 1 saat 50 dakika sürdü ancak dönüş yarı yarıya daha kolay. Teşvikiye’ye inmek bisikletle yalnızca 55 dakika alıyor, o da hızımıza dikkat ederek.

Teşvikiye-Delmece Parkuru Yükseklik Profili

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar

Teşvikiye-Delmece Parkuru GE İz Haritası

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar

Tur mesafesi 36 Km. Min yükseklik 87 mt
Tur zamanı 2 saat 46 dk Maks yükseklik 787 mt
Ortalama hız 13 Km. Toplam yokuş 543 mt
Maks hız 49 Km. Toplam iniş 830 mt.
    Zorluk derecesi Yüksek

    #5 Teşvikiye - Yalova Parkuru (23Km.)

Teşvikiye’den Yalova’ya kadar olan 23 km’lik mesafe, saatte ortalama 17 km’lik bir hızla 1 saat 20 dakikada alınabilir. Maksimum hızı inişlerde 60 km’ye kadar çıkarabilirsiniz eğer bisikletinize ve o günkü formunuza güveniyorsanız. Bu dönüşte toplam 153 metrelik bir yükseklikten 31 metreye kadar inmek olası. Toplam yokuş 189 metre, toplam iniş ise 245 metre. Parkurun Teşvikiye’den Çınarcık’a kadar olan 6 km’lik kısmı 16 dakikada geçilebilir. Çınarcık-Koru arasındaki 5 km’lik bölüm 24 dakikada, 7 km sonraki Çınarcık yol ayrımı 20 dakikada geçilir. Toplam 22 km’lik bu dönüş için harcanan toplam zaman 1 saat 17 dakikadır.

 Grup Bisiklet Sürüşü (Foto:cycling weekly)

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar

Tur mesafesi 23 Km. Min yükseklik 31 mt
Tur zamanı 1 saat 20 dk Maks yükseklik 153 mt
Ortalama hız 17 Km. Toplam yokuş 189 mt
Maks hız 60 Km. Toplam iniş 245 mt.
    Zorluk derecesi Yüksek

    #6 Esenköy - Karlık - Delmece - Teşvikiye - Çınarcık Parkuru (48Km.)

Esenköy’den başlayan 48 km’lik bu tur DelmeceYaylasına kadar büyük zorluklar içeriyor. Esenköy’den zorlu bir çıkışla Şenköy-Kocadere yolunu gördüğünüzde, yapılacak şey bisikleti sağdaki dağ yoluna vurmak ve Delmece yaylasına kadar toprak yolda zorlu bir yükseklik sınavı vermek. Deniz seviyesinden 878 metreye çıkışta toplam 1,24 km’lik bir yokuş mevcut. İşin keyifli tarafı inişlerin de 1,12 km’yi buluyor olması. Delmece öncesinde toprak yolda 3 sapak var, bunların 3’ünde de istikamet sol olursa kaybolmazsınız. Esenköy merkezinden 25 km sonraki son yol ayrımında ise hedef Delmece’yi görmekse sağa, direk olarak Yeşil Mavi Yol’dan Teşvikiye’ye dipsiz gölleri de görerek inmekse sola dönmek gerekiyor. Bu zorlu rotada Delmece’den Çınarcık’a iniş yaklaşık 1 saat 15 dk’dır. Ancak Karlık Yaylası’na çıkışı da içeren Esenköy – Delmece mesafesi yani Esenköy’den itibaren ilk 22 km. en az 4 saatlik bir süre alacaktır. Karlık’tan itibaren ise iniş başlar, bu inişin km cinsinden toplam mesafesi Çınarcık için 16 km’dir..

Esenköy-Karlık-Delmece-Teşvikiye-Çınarcık Parkuru GE İz Haritası

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar

Tur mesafesi 48 Km. Min yükseklik 33 mt
Tur zamanı 4 saat 00 dk Maks yükseklik 878 mt
Ortalama hız 00 Km. Toplam yokuş 1124 mt
Maks hız 00 Km. Toplam iniş 1125 mt.
    Zorluk derecesi Yüksek

    #7 Yalova Topçular - İznik Boyalıca Parkuru (39Km.)

İstanbul’dan karşı kıyıya geçerek İznik Gölüne en kısa yoldan varmaksa hedef, 39 km’lik bu tur en ideali. Yaklaşık 3-3,5 saatlik sürede kendinizi İznik Gölünün kıyısında Boyalıca Köyü’nde bulabilirsiniz. İstanbul’dan gelecek olanlar için Eskihisar-Topçular feribotuyla önce Yalova kıyılarına ayak basmak gerekiyor. Topçular’da 2km doğuda Tavşanlı köy yolundan girerek, Ahmetli-Örencik-Tefvikiye-Mahmudiye-Çakırlı’ya 30 km ve Çakırlı’da göl kıyısından Boyalıca’ya 10 km olarak toplam 40 km yol yaparak gelmek mümkün. Ancak Yalova sınırlarını takip eden bir diğer rota daha var. Bu rotaya göre Topçular’da gemiden indikten sonra Altınova’ya kadar sahilden 10 km kadar pedal basıp, Altınova’yı biraz geçtikten sonra Kaytazdere yoluna girerek, devamında Valideköprü Mahallesi, Yalakdere, Bayındır’dan geçilerek direk Boyalıca’ya varılabilir. Bu yolda 13-16.km’ler arası 320 metreye varan zorlu çıkış aynı zamanda Yalova il sınırından Kocaeli’ne de geçiştir. 32.km’de ise aynı rakıma çıkıldığında bu kez Bursa il sınırı yani İznik ilçe sınırı geçilmiş olur. Zaten bundan sonrası da iniştir. Yalova’dan çıkacaklar için sabahtan akşama kadar sürecek zorlu ve bir o kadar güzel bir parkurdur.

Yalova Topçular-İznik Boyalıca Parkuru GE İz Haritası

Teşvikiye

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar

Tur mesafesi 39 Km. Min yükseklik 1 mt
Tur zamanı 3 saat 30 dk Maks yükseklik 358 mt
Ortalama hız 00 Km. Toplam yokuş 696 mt
Maks hız 00 Km. Toplam iniş 615 mt.
    Zorluk derecesi Yüksek

destekleyici kaynaklar
YALOVA DOĞA TURİZMİ MASTER PLANI

Yalova Bisiklet Parkurları - Zor Parkurlar
Tarih 2020-06-14 18:04:12

yalovabisikletzorparkurdelmeceesenköyteşvikiye
Yorumlar
Yorum Yok
Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 4 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 4 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 4 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 5 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 5 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 6 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 6 ay önce