Rota Planlama Yayında. Hemen Deneyin

Mysia Atlı Doğa Yürüyüş Parkurları

Mysia Atlı Doğa Yürüyüş Parkurları

Mysia Atlı Doğa Yürüyüş Parkurları
BÜNYAMİN ŞAHİN

BÜNYAMİN ŞAHİN 4 yıl önce yazdı

Tüm Yazıları Sende yazar ol

Bursa, Nilüfer, Mysia Yürüyüş Parkurları

Mysia Yolları projesi Nilüfer’in güney kırsalındaki Misi (Gümüştepe), Ulubat Gölü kuzey batı ucundaki Uluabat ve Mudanya’nın batısındaki Kapanca Antik Limanı arasında kalan 73 köy ve mahalleyi birleştiren, toplamda 857 km. uzunluğundaki rotalardan oluşmaktadır. 27 doğa yürüyüşü, 18 dağ bisikleti ve 5 at biniciliği parkurundan oluşturulan Mysia Yolları Rotaları, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Mudanya ve Orhaneli ilçelerine uzanarak konuklarını büyüleyici bir doğa, tarih ve kültür yolculuğuna çıkarır.

Mysia Yolları, Antik Çağ Anadolu sakinlerinden olan Mysialılardan ismini alan tarihî Misi köyünden yola çıkıp, geçmişi MÖ 7. yüzyıla uzanan antik Apollonia kentinin günümüzdeki devamı olan Gölyazı Mahallesi’ne ve Ortaçağ’a tarihlenen en müstahkem kalelerden Uluabat’a ve bir Mysia kenti olan Miletopolis’e uzanır. Osmanlıların Bursa civarındaki ilk yönetim merkezi olan Kite (Ürünlü) ile antik liman kalıntılarını barındıran Kapanca Limanı gibi daha pek çok önemli kültür mirası Mysia coğrafyasında kendisine yer bulur.

Misi’den Batı Uludağ yamaçlarına kadar, Uluabat Gölü çevresinde ve Tahtalı’dan Kapanca’ya uzanan Mysia Yolları parkurlarında, Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Mudanya belediyeleri iş birliği ile 857 kilometrelik parkur boyunca, uluslararası standartlarda yönlendirici işaretler, yön levhaları, QR kod ile dijital haritalar gibi teknolojik imkânları sunarak, tüm doğa tutkunlarının bu rotaları güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlar.

Çoğunlukla tarihî yollar üzerinde tasarlanmış Mysia Yolları parkurları, doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, atlı doğa yürüyüşü, panoramik manzara seyri, kuş gözlemi, doğa fotoğrafçılığı, sportif olta balıkçılığı, çadırlı kamp, yamaç paraşütü ve mağaracılık gibi çeşitli aktiviteler için imkan sunar.

Mysia Atlı Doğa Yürüyüş Parkurları

Misi’den Gölyazı’ya kadar olan bölgede belirlenen atlı yürüyüş parkurları da yön levhaları ve işaretlemeler ile kullanılabilir hale getirildi. Nilüfer Çayı kıyısında toplam 6,5 kilometre uzunluğundaki 2 ayrı parkurda atlı doğa yürüyüşleri yapmak mümkün.

Hafta sonu tatili için Atatürk Kent Ormanı ve Misi’yi tercih edenlerin uğradıkları parkın çam ormanları arasındaki 2 parkuru bulunuyor. Misi ile İnegazi mahalleleri arasında belirlenen 25 kilometre uzunluğundaki 2 parkur ile Demirci-Fırla Tepe arasında 5 kilometre uzunluğundaki bir diğer parkur yön levhaları ve işaretlerle güvenli hale getirildi. Misi üstünden başlayan 8 kilometre uzunluğundaki ilk parkur Trans Mysia 1. etap üzerinden ilerleyip Dağyenice Göleti piknik alanına bağlanıyor. Nilüfer Vadisi manzaralı eski patikada çam ormanları arasından geçen yolda oldukça keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Misi’den başlayan bir diğer parkur ise Dağyenice ve Atlas mahalleleri üzerinden İnegazi’ye bağlanıyor. Demirci Mahallesi Köprübaşı mevkinde bulunan Rahvan At Çiftliğinden başlayan 5 kilometrelik parkur, Dağyenice Göleti sırtlarındaki Fırla Tepe’ye doğru tırmanıyor. Doğal güzellikler arasında son derece zevkli bir faaliyet olan atlı doğa yürüyüşleri, hafta sonu tatillerini daha keyifli bir hale getiriyor. Atlı yürüyüşlere olan ilgi nedeniyle Misi ve Fadıllı arasında hafta sonu kahvaltı yapıp at binebileceğiniz tesisler dışında at çiftliklerine de uğrayabilirsiniz.

Mysia Atlı Yürüyüş Parkurlarının Listesi

5 bölümden oluşan Atlı Doğa Yürüyüşü parkurları toplam 37 kilometre uzunluğunda. Hafta sonunu Mysia Yolları’nda at sırtında değerlendirmek isterseniz, Orhaneli yolunun 4. kilometresindeki Nilüfer Atlı Doğa Yürüyüşü Parkı, Dağyenice yolundaki Misi Çiftlikpark, Demirci Rahvan At Binicilik Çiftliği, İnegazi Mahallesi’nde Turuncu At Çiftliği’ne veya Fadıllı Mahallesi’nde Nilüfer Atlı Spor Kulübü’ne uğrayabilirsiniz.

  • Kent Ormanı 1. Parkur: 1,6 Km.
  • Kent Ormanı 2. Parkur: 5 Km.
  • Misi-Dağyenice Göleti: 8 Km.
    • Misi üstünden başlayan 8 kilometre uzunluğundaki ilk parkur Trans Mysia 1. etap üzerinden ilerleyip Dağyenice Göleti piknik alanına bağlanıyor. Nilüfer Vadisi manzaralı eski patikada çam ormanları arasından geçen yolda oldukça keyili bir yolculuk yapabilirsiniz.
  • Misi-Atlas-Dağyenice-İnegazi: 17 Km.
    • Misi’den başlayan bir diğer parkur ise Dağyenice ve Atlas mahalleleri üzerinden İnegazi’ye bağlanıyor.
  • Demirci-Fırla Tepe: 5 Km.
    • Demirci Mahallesi Köprübaşı mevkiinde bulunan Rahvan At Çiftliğinden başlayan Demirci - Fırla Tepe parkuru, Dağyenice Göleti sırtlarına doğru tırmanıyor.

 

Bölgedeki Binicilik Tesisleri

Nilüfer Atlı Spor Kulübü

Adres: AKÇALAR MAHALLESİ Fadıllı Yolu No: 67/Nilüfer

Tlf : 0534-786 4969

Demirci Rahvan At Binicilik Çiftliği

Adres: DEMİRCİ MAHALLESİ Köprübaşı Mevkii / Nilüfer

Tlf : 0224-766 8250, 0536-766 8250

Turuncu Rahvan At Çiftliği

Adres: İNEGAZİ MAHALLESİ Üçpınar Yolu / Nilüfer

Tlf : 0552-213 6913

destekleyici kaynaklar
Nilüfer Belediyesi Mysia Yolları
mysiayollari.com

Mysia Atlı Doğa Yürüyüş Parkurları
Tarih 2020-07-18 11:28:40

mysiaatlıdoğa yürüyüşparkurlarıbursanilüfer
Yorumlar
Yorum Yok
Son Eklenenler
Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Köye Taşındım Geçinebilir miyim? Kemer Sıkma Yöntemleri!

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 4 ay önce

Murat SARI

Hayat kurtaran seyahat siteleri

Murat SARI 5 ay önce

Deniz Can SÖNMEZOĞLU

Taş Fırın Nasıl Yapılır?- Kendin Yap DIY

Deniz Can SÖNMEZOĞLU 5 ay önce

Murat SARI

24 SAAT HAVUZUN DİBİNDE ÇADIR KAMPI

Murat SARI 6 ay önce

Murat SARI

Kamp Malzemeleri Almak İçin İhtiyaç Kredisi Çekilir mi?

Murat SARI 6 ay önce

İbrahim DEVECİ

Kamp Tatili Zamanı: Hayatınızı Kolaylaştıracak Teknolojik Kamp Ürünleri

İbrahim DEVECİ 6 ay önce

İbrahim DEVECİ

Doğanın Kucağında Bisiklet: Temel İpuçları ve Rehber

İbrahim DEVECİ 7 ay önce